07 February 2013

Tertangguh (susah hati)

Assalamualaikum

Hari ni mcm biase duduk melepek kt rumah jek....dh nama pon surirumah, keje lipat baju, basuh baju,masak n menyapu jelah kan...kalo dh bosan sgt, dok online jek...padahal online lagi banyak dari buat keje rumah...hehe

Sebenarnye rasa tertekan sebab banyak keje yg x setel lagi ni....nak kene call UKM, tanya psl status nak daftar next week, nak bayar bil api n air untuk mak...siap nak kena call kan TNB utk report masalah lampu jalan depan rumah yg rosak dulu...adoi, semua saye nak kena buat....

Sometimes rasa patut ke aku sambung belajar ni...kesian abg gambo kene tanggung...die keje sorang2, nak setel hal2 rumahtangga lagi, nak tanggung isteri belajar lagi, kalo ade baby esok lusa cemana?xkan la ecah xnak mengandung sampai 2 tahun?agak2 la kan...miss period seminggu hari tu pon dh eksaited...siap nangis lagi sbb hari ke-7 period dtg..huhu

Tapi, sometimes jugak semangat berkobar-kobar tu datang...it's ok, aku boleh buat ni...xpe, Insya-Allah ada jalan untuk keputusan yg aku dh buat ni....kalo nak, kita kena dpatkan..bersusah dulu, bersenang kemudian....punye la kuat kan semangat tu.....

Semoga keputusan yg ecah buat ni betol....kena berkorban dalam 2 tahun ni dan kena kerja keras...usaha sungguh2,yakin dan fokus....mudah-mudahan berjaya......Aminnnn

Be Healthy, Be Happy!

Sekian....xoxo-ecahdenan

1 comments:

  1. banyak komitmen ecah..
    kalau Nisa...for sure, Nisa tak termampu, kalau mampu pun, memang nansgis hari2 penat..huhu...

    tapi kan Ecah..Allah tahu apa yang terbaik kan..
    die tahu kemmpuan ecah..
    bersusah2 dulu, bersenang kemudian..=)

    keep on positive thinking babe..=)
    love

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis