15 February 2013

Review: Wedding Album By Ministry of Moment

Assalamualaikum


DISCLAIMER

Ini review masa tahun 2012 tau. So tahun 2017 xleh pakai dah review ni. Photo-g pon lain, management pon lain. Senang2 uols hire husband ecah je. Do follow Rizkey Pixture di Facebook! haha. Sempat pulak daku promote.

hehe..rasa kelakar pulak dh nak masuk 8 bulan kawen, masih lagi nak main review2 kawen ni...dah jadi pengantin basi dh pon...lalala

xpela, sambil2 mengenang kenangan kawen, baik jugak sharing ngn kawan2 yg mungkin tgh mencari photo-g or nak tau mcm mana kerja geng2 Ministry of Moment ni kan...


Pertama yang boleh ecah gambarkan tentang Ministry of Moment ni, SUPERB...kerja bagus, sistematik, efisien, dan tambah2 lagi peramah...serious x buat kita kekok..


Alhamdulillah, ecah n abg gambo dah berjaya mendapatkan khidmat photography dari MOM semasa majlis perkahwinan kiteorg hari tu...abg gambo la nak sangat guna khidmat MOM ni..berkenan sangat ngn gambar2 gempak dieorg...


Pengalaman dengan dieorg ni mmg best, dari sebelum kahwin, semasa, dan selepas...walaupun ada kes sikit (ada certain gambar yg xde dlm cd resize) tapi dieorg handle dengan baik dan professional...ecah x risau pon, cakap gambar xde, dieorg bagi...senang hati gila la senang kata kalo kerja ngn dieorg ni


Hasil?wahhh...x kelip2 biji mata ecah tengok album nikah n sanding kami...orang2 yg tengok pon puji...sikit2, wahhh...lawanye...waahhh..bestnye...lebih kurang mcm tu lah..hehe


Sebenarnye, kalau nak kan moment, atau kenangan yg best sampai hujung nyawa (cewahh), x salah nak melabur lebih sikit..yang penting kita tahu apa yang kite dapat tu berbaloi dan memuaskan hati...macam kami hire MOM ni la..ecah x boleh cakap dieorg punya service mahal..sebab sangat2 setanding dengan kerja...abg gambo pon photo-g, ecah paham macam mana susah nak amek gambo, edit, printing semua sekali lah..kadang2, upah yang dibayar macam..errrr....x setimpal...so fahamilah photo-g yang mahal2 tu...banyak kos yang korang xtahu ada, tapi nampak mcm, aik?kerja mcm ni pon ribu2?hmm...


So, nak tunjuk sikit album kawen n sanding kami!hehe



Photobook 11'x8' (40 pages)
haaa, ni ecah amek pakai ipad jek, malas nk pakai dslr bagai..hehe





yang atas ni semua kepingan-kepingan dari album nikah...editor dieorg bagi sebelum dicompilekan jadi album...every step die buat tu kita boleh pilih and mintak tukar tau...ingat senang nk buat, nak layan customer dlm proses ni?kejap tukar la ape la...tapi dieorg gigih jek layan..


Custom Album 13'x13'  (20pages)
ini pon pakai ipad jugak ye..hehe



Gambar2 sanding kt atas ni semua yang di screen shot dari file pdf editor bagi...banyak lagi la kan dlm album tu, kalo nak tengok semua, mai la dtg rumah..hehe

So, bagi B2B yang tengah mencari wedding photographer, jenguk2 la Ministry of Moment tu...mana la tau korang berkenan...dieorg ni sangat kena dengan nama 'moment' tu...xde la semua gambar syok sendiri pengantin..ade la jugak gambar event dan moment yang pengantin sendiri x nampak masa majlis berlaku...kan?kan?so, fikir2 dan pilih2 lah photo-g anda!


Oh ye, ecah bukan mempromote, apatah lagi disuruh mempromote..ni entri x berbayar okey...saje nak cerita2 dengan korang..


Be Healthy, Be Happy!


sekian...xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. seronok tgk gambar2 kawen ni..lagi2 yg spontan je.. kelakar pon ada

    ReplyDelete
  2. yang penting onie dah tgk albumnya sendiri :P

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis