13 February 2013

New Status Part 1

Assalamualaikum

Amacam cuti panjang anda2 semua? Best ke, x best ke, bosan ke...cuti ecah dihabiskan dengan melepak bersama hubby kt rumah...makan pon kt luar...sampaikan memasak pon ade cuti raya cina...haha

Haa..tentang status baru ni, Alhamdulillah hari ni ecah dah selesai menguruskan hal2 pendaftaran UKM part 1..kenapa part 1?sebab belom pon gi UKM tu utk mendaftar...ecah baru gi Bank Islam utk bayar yuran, dan gi klinik utk medical check-up dan x-ray...Insya-Allah esok akan gi mendaftar kat sana kalo xde aral melintang n kalo xde masalah pape masa mendaftar tu..hehe

Ade sesuatu perkara yg membuatkan ecah tertanya-tanya masa nak x-ray tadi..juru x-ray tanya ecah tengah period ke?or dah berapa hari sejak period terakhir? ecah kata la ni hari ke 3 baru abis period..pelik pulak saye kan...

Tanya2 kat kawan, dieorg cakap takut la in-case ada baby, bahaya la x-ray tu nnt ntk baby, sebab tu dia tanya..utk langkah2 keselamatan....ooo..baru saye tahu..disebabkan baru 3 hari abis period, saya yakin yg saya clean...hehe..

Tapi ade perkara mendebarkan jugak masa medical check-up tadi..blood pressure 140/180..doktor cakap normal, tapi border..means ecah dh almost nk darah tinggi la kan?uwaaa...kena jaga kesihatan ni...agaknye kalo preggy nanti silap2 ecah akan kena darah tinggi..ish..mintak jauh laaa..seboleh2nya nak sangat dalam keadaan yg sihat..muda lagi kot...huu

Kepada ibu2, bakal ibu, isteri2 dan bakal isteri, marilah kita sama2 jaga kesihatan....huu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

1 comments:

  1. aah, masa awal2 pregnant tak boleh x ray. bahaya untuk baby.haha, meh sama2 jaga kesihatan.

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis