30 May 2012

A little bit here and there

Assalamualaikum

apa khabar kawan2 hari ni?ecah cam biase....alhamdulillah sume okay dan selamat..ecah pon sihat...hati pon gumbira..hehe...tapi....bila tgok event kat facebook tu, rase sayu plak hati....ramai kawan2 ecah dah nak kawen tahun ni...untuk bulan ni saje ade 3 orang nak kawen....tapi masalahnye.....semua ecah xleh gi....sedih sangat2...sebab dieorg kawen hari sabtu....ecah kerja hari sabtu...sedih sgt..Ya Allah...nak sangat jumpa kawan2 sekolah...kadang2 rasa bengang keje macam ni...hari sabtu kerja, ade urusan ape2, kawan nak kawen ke ape ke, sume takleh gi..bengang..tapi nak buat macam mana...ni la sumber rezeki saye...ape2 pon bersyukur...

tapi....nanti ape pulak kawan2 cakap, mentang2 die pon nak kawin...sibuk nak kawen, sampai kawin kawan pon takleh nak gi...tapi bukan sebab tu...harap kawan2 paham...isk2...sedih ok!

hmmm...sesuatu yang mengnebeskan and at the same time, menggembirakan...cantik nombor ticker kat atas tu...1 bulan 1 minggu dan 1 hari je lagi tinggal..sekejap rasa happy, sekejap rasa nebes, sekejap rasa serabut...rasa serabut tu la yang banyak..hahaha

balik ni jumpe mak abah, bincang ape yang patut, plan balik pahang minggu ni, kemas bilik sehabis-habisnyeeee!!chayokkk

sekian..xoxo-ecahdenan

29 May 2012

~Kosong~

Assalamualaikum

ewah2..kosong mcm lagu najwa latif plak ek?kosong..kosong..ong...haha..alahh..kosong bukan ape...x berupdate plak blog ecah ni semenjak dua menjak ni..nak kata bz, tidak lah kan...cuma xde ape2 yang baru pon buat masa ni...

persiapan kawen alhamdulillah baik..sebenarnye xtau jugak ape persiapannye?haha..dah lama betol x balik umah..ish2..minggu ni ecah nak balik..kena balik gak la..nanti mak cakap: amboi, dah nak kawen sangat baru reti nak balik?haaa..x ke naya saye nanti kene bebel ngan mak..hehe

minggu ni ecah balik pahang naik bas je..sebab along dah ade kat pahang..so kete die bawak...ni macam mane ni nak angkut bantal n bakul2 hantaran ni??adehhh...kena balik pahang gak lagi skali nanti...kos weh..sabau jelahh..huhu

mintak maap la ye x brape nak membebel sini...xde modal..hehe..

sekian..xoxo-ecahdenan

26 May 2012

The Hunger Games Books

Assalamualaikum


selamat bekerja pd sesape yg kerja hari sabtu...(macam saye..huhu) Nasib la hari sabtu kerja half-day..kalo x, tension nye la rasa...macam mane la dah kawin nanti kan..kesian suami kne duduk rumah sorang2...aishhh..xleh jadi ni..hehe


ha, bebaru ni ecah bace buku sorang opismate...The Hunger Games..mase mula2 kenal buku ni, ecah tgok iklan wayang jek pon...ingat just a movie..rupenye adaptation dari buku...tapi, still x berminat nak baca..lepas tompang baca dgn lajunye dari kawan, ecah rasa buku ni BEST!!


ecah dh la jenis suka bace buka fantasi mcm Harry Potter, Twilight and Vampire Diaries...Sume buku ni ecah beli tau...sume collection ade..punye la eksaited...


lepas tu, terjatuh cinta plak ngn buku The Hunger Games ni...fuuu...mmg nak beli sesangat ni!tunggu la..heh3..setakat ni, ecah tgok ade 3 je baru...The Hunger Games, Catching Fire,and Mockingjay...nasib 3, xde la cair sgt duit dlm poket ecah nnt..hehe




Synopsis:
It is written in the voice of 16-year-old Katniss Everdeen, who lives in a post-apocalyptic world in the country of Panem where the countries of North America once existed. The Capitol, a highly advanced metropolis, holds hegemony over the rest of the nation. The Hunger Games are an annual event in which one boy and one girl aged 12 to 18 from each of the 12 districts surrounding the Capitol are selected by lottery to compete in a televised battle until only one person is left.


Sumber: Wikipedia


ape lagi, jom la cari buku ni....hehe


sekian..xoxo-ecahdenan

25 May 2012

Passion Fruit/Markissa

Assalamualaikum


hai sumeeeee..ape khabar?ecah dah balikkkk...hehe..macam la bz sangat kannn...


semalam (Khamis) ecah amek cuti....sebab penat 2 minggu keje x berenti dari Isnin-Ahad..so, sambil amek cuti, setelkan urusan sikit n lastly, menghabiskan sisa2 cuti ngn teman FMIL kat IJN..seharian dok situ...haha..


korang tau x buah Markissa ni ape?ecah pon xtau ecah panggil buah ni ape sebelum tau nama die markissa/passion fruit...rasa die masam-masam manis...tapi lebih masam dari manis..hehe...kalo kat kampung, warna die hijau kekuninangan...kalo beli kat market, kaler die cam pink2 or purple plum...harga die mahal sket lah...haha..


buah markissa ni sejenis pokok yg menjalar...tumbuh banyak2..duk kt kampung xde la susah sgt nk cari sebab pokok ni senang je nk tumbuh...tapi kalo kat KL, korang kenal buah ni dgn minum air Bliss perasa Passion Fruit tu  laaa..ecah x penah try...ecah biase try buah fresh..hehe


sebenarnye ade cerita nk story ngn korang psal buah markissa ni..semalam ecah beli la Jusco..kebetulan ade jual...tibe2 rasa nak makan..so, kiteorg bawak la gi IJN...


kebetulan mase ecah tgh nak potong buah tu, ade nurse yg in charge collect menu dinner FMIL..die tgok ecah pgg buah tu die tanya, "eh, ni buah passion fruit kan?, isi die macam mane ye? Selalu dengar je, tapi x penah tgok pon"


ecah pon potong la, bagi die merasa sikit...semangat die kata sedap..katenye dh lama cari, tp x jumpe..ecah bagi la sebelah dari sebijik tu...mmg semangat die makan..FMIL ckp, makan laaa..mengidam ye?ecah tgok, laaaa...nurse ni pregnant rupenye...patut la die semangat...sian plak tgok die selera sgt makan...ecah bagi die sebijik lagi..happy betol die...Alhamdulillah...dapat jugak die hilangkan rasa mengidam tu...


korang kenal x mcm mane buah ni?meh ecah tunjuk..


ini yg kampung punyee
ini  bandar punyee..hehe
penah makan?kalo jumpe, beli lahh..tapi ingat..masam-masam manis, yang masam lebih dari manis...FMIL suke tgok ecah makan siap ngn kerut2 muka...haha..


sekian..xoxo-ecahdenan

23 May 2012

~x keruan~

Assalamualaikum

dah balik dari kerteh....penat gile...

perasaan sekarang....sesak nafas..x keruan...gementar...Ya Allah....mohon semuanya berjalan lancar.....huhu

takotnyeeeee

sekian..xoxo-ecahdenan

19 May 2012

Rezeki Nak Kahwin

Assalamualaikum


haa...biase dengar ke rezeki nak kahwin ni?ke penah mengalami...hehe..sebenarnye, ecah saje nk share2 ngn korang pasal isu rezeki nak kahwin ni..rezeki ape tu xtahu la kan..duit ke, barang ke, or ape2 lah...tapi berdasarkan pengalaman kawan2, seronot plak tgok rezeki nak kawin dieorg..yg nk transfer dkt ngn suami dpt transfer, yg nak keje baru dpt keje baru, yg kenduri nk dekat ade org sponsor itu ini...Alhamdulillah...


Bagi ecah pulak, spesifik 'rezeki nak kahwin' tu xde la plak..bagi ecah, everything yg kita dpt, sumenye rezeki Allah..xde nye sebab nak kawen ke, sebab ape ke...dah masa tu Allah nk bagi bedebuk, mase tu la dapat...xde la nak kait2kan ngn nak kahwin ni..hehe..Alhamdulillah...syukur..something good this way comes...only if we try our best...maybe it will be ours if Allah wills...


As for abg gambo, dekat2 nk kawen ni banyak plak wedding job die...yela, bulan 6 kan cuti skolah...ade jela job nye...tapi job tu, job jugak...kite punye kawen ni x setel lg...ade bape kali weekend jek ni...abis sume ektibiti kne sumbat termasuk job wedding abg gambo...pulak tu, reti plak job tu dpt yg jauh2...trolak la, taiping la..adehh..pape pon, syukur.....


Cuma nak ingatkan sume, jgn la rezeki yg kite dpt nk kawen tu dilabelkan rezeki nak kahwin...bukan ape..rezeki tu Allah bagi, x tentu masa die..ade jek nk kawen banyak dugaan..hah, tu mula la nak label "dugaan nak kawin"...jgn dok nak melabel jek...hehe...


duit oh duit..turun lah hang dari langit...kui3


Sebenarnye, rezeki Allah bagi bila2 masa jek...yang Allah bagi dekat2 nak kahwin tu, sebab die nak mudahkan jalan kite...mudahkan urusan kita..urusan baik, Allah berkati..sebab tu dia kurnia kan rezeki...tapi jgn la dok label 'rezeki nak kahwin'..nanti naya jek ade pengantin2 yg bakal nak kawin ni dok tunggu..."alahhhh..mane nye rezeki nak kawin aku ni...x dapat2 lagi ni..." haha...kesian pulak pd yang mengharap..sedangkan Allah tentukan rezeki dia di kemudian hari...lepas kawin mungkin?


bersabar dan berdoa la ye...ade ke, x de ke..cuma harapkan yang Allah permudahkan urusan kita...Amin...Insya-Allah...


Sekian..xoxo-ecahdenan

17 May 2012

Burger Bakar Kaw Kaw

Assalamualaikum


Makan time!Kali ni nk cite pasal makan plak...yelah, asyik nk cite pasal kawen jek...hehe..Malam semalam, ecah, along n abg gambo gi Dagang Avenue Foodcourt...tujuan die mmg nak makan beger bakar tu..sbb ecah dh biase makan western n masakan kampung...so nk try the famous beger bakar la pulak...


Selama ni asyik tgok org cakap sedap la, besar gile la, nk beli kene beratur panjang gile la..malam smalam kiteorg nk rasai sendiri pengalaman tu..tapi ngelat sikit la, gi branch kt dagang avenue...yg kne beratur panjang gile tu kt wangsa maju seksyen 2...hehe


ecah oder Burger Bakar Beef Cheezy, Saiz Triple..haha..Harga die RM 21.50..amek kawww...tapi share ngn abg gambo la...hehe


amek nok!makangggg


amacam?pd yg x penah try, sile lah try...die punye patty, perghhh..besar dan tebal mmg xkan jumpe la kt mekdi n kfc...puas nak makan..ecah makan satu layer...lagi 2 tu abg gambo...eee..tamok nyeeee..hehe


lepas makan2 tu, eh ke sebelum makan?lupe...abg gambo bagi kt ecah dokumen nikah pihak laki yg dh siap...wahhh..nebes weh tgok..nanti tgok dokumen saye plak..tunggu balik pahang baru blh bagi abah..ish2...bile la bole balik..silap2, kirim kt along jek...x de mase dah ni...huhu




So, hopefully dokumen pihak perempuan blh setel cepat....and hopefullly blh gi makan beger bakar lagi...hehe


sekian...xoxo-ecahdenan

16 May 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum


Pic masa handle trauma work minggu lepas..sambil2 tgok, join la survivor tu suma main lukis2...hehe..


how do you interpret my drawing?haha




sekian..xoxo-ecahdenan

Tak Sempat, Abis Lahhhh =___=

Assalamualaikum


Minggu lepas ecah MIA (Missing In Action) dalam dunia blogging ni..sebab nye, kene gi ikot doktor gi outstation kt kerteh...ingat abis keje dh boleh balik, tapi keje extend plak...kene wt trauma work ntk mangsa letupan gas kt paka tu....huhu


Pengalaman buat Trauma Work ngn doktor mmg best...dpt blajar mcm mane nk handle mangsa trauma, mcm mana nk atasi stress n macam2 lg lah..banyak pengalaman yg x terkira...ingat minggu ni, kire setel lah keje tu, skali company gas (xleh dinyatakan nama) mintak kiteorg extend hari...kiteorg kene datang lagi ntk 2 sesi seterusnya...Ahad, Isnin , Selasa minggu depan, dan hari yg sama, minggu depan satu lagi...


cukup ke masa yg ada ni?huhu


Bile dihitung, abis dah 2 minggu terakhir ecah dlm bulan 5 ni..burn baby burn..adoiii...pastu tinggal plak bulan 6...dalam bulan 6 tu nanti, satu minggu kene teman abg gambo gi Trolak ade wedding job sehari, pastu hujung minggu satu lg nak kene balik pahang jmpe WP, nak fitting baju..hujung minggu satu lagi nak buat pre-wedding, hujung minggu satu lagi kena balik, wajib balik! Nak tgok persediaan kat umah...


Adoi...cemane lah nak selit hari2 yg ade...barang hantaran x setel lg ni..WP dah mintak design pelamin nk yg mcm mane...WP mintak gambar nk wt guest corner...sempit n sesak rase...Bile plak plan nk gi spa, bile plak nak balik wt hantaran..


Baru sekarang saye rase sesak n masa x cukup..ish2


Sekian..xoxo-ecahdenan

12 May 2012

Another Busy Weekend

Assalamualaikum


Harap kawan2 blogger sume sihat hari ni...Ade xtvt menarik x hari ni?Have fun and be safe yeeee..


As for ecah, hari ni pas abis keje kiteorg kne gerak ke Kerteh..ade Trauma Reconsolidation ngn client...keje di hujung minggu as well as bercuti..tang bercuti tu yg seronot dengar..makan sedap plak tu..haha


Tapi bulan 5 mmg sangat busy la...adoi....tiap minggu ade event..next week event lagi, the other week pon event...last2, tinggal bulan 6 jek...Pastu, 2 dari 4 minggu yg ade dlm bulan 6 tu, ecah ade keje...nak balik rumah bileeee?Bile nk setelkan hantaran?Bile nk gubah segala...Bile nak balik fittinggggggg???Makkkkkk....Risau plak saye!


Hopefully kiteorg blh siapkan dgn lancar la sume urusan ni...Barang hantaran pon x abis beli lg...sbb masing2 cerewet..Nak kasut mcm tu la, macam ni la..Amboi2...hehe


Rase nye xleh nk update dlm masa 2 hari ni..x bawak lappy..mobile blogger x feel..Kene beli IPAD niiiiiiii..heh3..


Have a nice weekend ye kawan2 sumeeee


Sekian..xoxo-ecahdenan

07 May 2012

Exactly 2 Month!

Assalamualaikum


Yeayyy...seronotnyeee..hari ni 7/5/2012..bermakna, hari nikah ecah hanya tinggal lagi 2 bulan genap...Alahamdulillah....semakin hampir masa yg ditunggu2...semoga lancar semua urusan..


Biase la alasan bajet sempoi..xde rase pape..ok je...x nebes ponnn..padahallllll....hohoho


Semalam ade borak ngan abah, borak ngn mak..mak cakap abah eksaited plan itu ini..amboi2...abah kate, abah ade seprise ntk angah...tapi abah xnak bagi tahu....mak aihh..pandai jugak abah saye berseprise2..ish2..dah la kate nak seprise, xnak bagi tahu plak ape die..saje nk kasik nebes la tu..hehe


Alhamdulilah..walaupun agak stress ngn tertekan, tapi disudut hati sangat happy..saya abaikan anasir2 yg x penting dlm hidup..buat x tahu and live happily..yeayyy


Sekian...xoxo-ecahdenan

Wedding Rant: HIV Test

Assalamualaikum


Hai sumeeee!selamat hari Isnin!hehe


hari ni bagi mengelakkan sume org monday blues n xde mood, baik ecah bebel straight to the point....last week hari Jumaat ecah gi wt HIV Test ngn abg gambo..yeay!setel dah satu urusan kat situ..


Macam biase, rasenye sume B2B dah tau step2 nak buat HIV Test kan?


Call to make sure dieorg buat HIV Test

Datang dan buat appointment (sesetengah clinic x terima appointment by phone)

Datang on the day, bawak pen yeeee..nak isi borang banyookkk

Bayo registration RM1..singgit jekkkk..hehe

Tunggu dipanggil, jangan lupe prepare maksud HIV itu apeee..nanti nurse tanye...lalala

Siap!Boleh proceed ngn Jabatan Agama Negeri masing2


Proses mase buat HIV tu nanti macam ni


Timbang Berat, Ukur Tinggi, Check Tekanan Darah

Kene cucuk hujung jari..Die check kencing manis n satu lagi die titikkan darah dlm tablet check HIV..Satu bar means nothing...2 or 3 bar mean..oo ohhh...yuk yuk...xtauuu..huhu


so moh layan gambo saye...sikit jekkk..hehe


keje saye isi borang yee


Hijo abg gambo punye, merah saye punye




harap2 dapat membantu korang..hehe


sekian.xoxo-ecahdenan

04 May 2012

McDonald Chicken Foldover

Assalamualaikum


hari ni konon2 ecah nk wt review makanan..ewah2..dh pandai komen2 psl makan dh skang...tgok berat lahhh..haha


semalam ecah try McDonald Chicken Foldover tu....tgok McD Malaysia post kt facebook dieorg...eksaited la saye nk try..nampak mcm sedap sangat...balik keje trus ajak along drive thru...nk jugak...biase la, slagi x dpt, slagi tu terbayang2...nasib bru pas gaji...huhu =____=





jeng2..ni la die Chicken Foldover....hmmm..bagi ecah, rase die okay...tp xde la juicy sgt...bagi korang yg x minat bawang putih, siyes jgn try..nnt bazir duit...sbb die pnye sos kuat gile rasa bawang putih....ecah pon mcm x berkenan sgt sbb lekat dlm mulut...punye la nk bg hilang rase bawang putih tu, ecah letak sos banyak2...dh hilang rase bawang putih, rase pedas plak dpt...sbb soso mekdi kn mmg pedas...huhu




pape pon, dalam banyak2 menu kt mekdi ni..yg ni jugak jd pilihan hati...mmg x muak makan...bile la die nk buat lagi..huhuhu



 GRILLED CHICKEN BURGER!!!! kembalilahhhhhhhhh..huhu


sekian..xoxo-ecahdenan

03 May 2012

Alhamdulillah....Nayati Moodliar dah ditemui

Assalamualaikum


tadi ecah bukak facebook, tgok ade certain party yg share pasal Nayati Moodliar yg hilang diculik minggu lepas dh ditemui semula....Alhamdulillah.....bersyukur sgt sbb die dah kembali kpd family die....


berita ni ecah tgok kt facebook..yang post gambar Nayati adalah ayah die sendiri Sham Moodliar....cume xde official statement lg dr mana2 pihak pemberita....hope cerita ni benar....sbb ayah die sndiri yg post..hope jugak account twitter Sham Moodliar tu betol lah..hehe



ni die gambar Nayati slps dijumpai...korang tgok la kt LINK NI..twitter ayah Nayati sendiri..


ni dari Galaxie Magazine Malaysia



Press Release :

We are delighted to tell you that Nayati is back home with us and although it has obviously been a very traumatic time for him he appears at this stage to be in good shape. We cannot begin to say how proud we are of him and the way that he has coped with the events of the past week.

We have been overwhelmed by the support we have received from all our friends here in Kuala Lumpur and all over the world. We are unable to find the words to express our gratitude but we will never forget what they did for us.

Even more surprising, because it was so unexpected, has been the support of people whom we have never met - and are never likely to meet – in countries as far away as Zambia and the USA, who have offered their time, skills and, in many cases, money, without any expectation of any form of compensation. We are so grateful for their help.

We also appreciate very much the tremendous practical and moral support we have received from the Netherlands Embassy and in particular the Ambassador, Mr Paul Bekkers. With his help we were able to surmount some “interesting” technical problems.

Finally we would like to express our gratitude to the Government of Malaysia, specifically the Royal Malaysian Police. Their number one priority from the start has been the safe return of Nayati and they have been most careful not to do anything that might have jeopardised his safety. We have enjoyed and will continue to enjoy our stay in this wonderful country.

As we are sure you will understand, Nayati’s kidnapping is the subject of an ongoing investigation so we are unfortunately not at liberty to reveal any of the details of the case at this stage.

There will be a press conference on Friday. Details to follow.
Thank you. - Moodliar Family



Semoga Nayati dpt menyembuhkan diri dr trauma diculik.....be safe


Sekian..xoxo-ecahdenan

40 Minit Yang Menyiksakan!

Assalamualaikum


Hari ni ecah penat..penat gile2...nak nangis rase...wuwuwu..hari ni gi keje ecah jalan kaki tau....hari2 yang seterusnye ecah kene jalan kaki mcm ni...


Biasa nya ecah gi keje naik kete..tapi sejak along dh resign kerja die, xkan ecah nk pakai kete plak..mane tau kot2 die nk gi memana kan....so saye pon jalan kaki laaaa...


Konon2 nye jalan kaki ni ngn niat nk eksesais...iye laaa..lagi 2 bulan kan..mane tau dpt membantu menguruskan diri ini yg chubby2 gitewww....haha


Siyes jalan kaki sgt penat...ecah amek masa 40minit! dari rumah ke LRT 20min...naik lrt lompat satu station jek..pastu dr LRT tu ke office lagi 20minit...pergghhh..kalo pegi balik, x ke ecah dh jalan kaki sehari 80minit?wah2...


Jangan nk harap sgt la kurus....at least sihat pon ok la....hehe


Sekian...xoxo-ecahdenan

02 May 2012

Happening Weekend!

Assalamualaikum


Hai kengkawan semuaaaaa..Apa khabar korang ye?Ecah agak busy weekend bebaru ni....tapi seronotttt..hehehe


Start hari sabtu, ecah gi Johor....melawat UTM Skudai terchenta....sambil2 tu jmpe BFF...lepak2 n x lupe juge, bagi kad kawen...walaupun lmbt lg, tp alang2 dah sampai n jumpe kengkawan, ecah pass la trus kad kawen tu...hehe


Otw balik dr JB, singgah Air Hitam...nk cari barang2 gubahan hantaran, bunga telur ntk pelamin n bunga manggar...3 bende tu jek pon dh abis dlm RM250...huuu..dasatnyeee


Balik rumah, ecah gi Kuantan ntk tempah kek kawen...mmg awal lg pon, tp ecah xde mase nak balik selalu...apetah lg nk ke Kuantan...huk3..setel dh tempah kek 3kg dgn harga RM133..rase murah pulak...nk up sket berat kek tu blh?haha...org tu akn wt kek 3 tingkat....1.5kg, 1kg dan 500gram....setel 3 tingkat..xde letak pape sgt..i wanna keep it simple...


Yang best nye, hari semalam WP dtg rumah sayeeeee..wahhh..sesangat la eksaited n happy..hehe....die dtg ntk tgok rumah, mane nak letak pelamin, mane nak letak katil n bincang ape yg kiteorg nak ntk wedding nnt...wahh...nebes pulak..pastu ade try2 baju...abg gambo la best sbb majority baju die dh setel...nebes plak tgok die berbaju pengantin..ewah2...hehe..kalo ikotkan baju ecah xde lg..cme test saiz jek..pastu dok tuka baju dpn mak n adik2..MENGEKEK DIEORG GELAK TGOK SAYE PAKAI BAJU..X MUAT LA, KETAT LA..JAHATTTTTT...


Huhu...yela, sbb ecah bkn pakai baju tu...akk tu just nk ejas saiz jek..tp mmg kelakar..adehh..nk kene slim sket lg ni....hm!


Oh ye, kiteorg dh tgok homestay....Alhamdulillah...dh book dh pon...nasib selesa...lega hati ecah...


Insya-Allah nnt ecah update ngn lebih detail...banyak sebenarnye cerita...tp susah tol nk recall semula....gambar pon xde...hehe...

Sekian....xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis