19 May 2012

Rezeki Nak Kahwin

Assalamualaikum


haa...biase dengar ke rezeki nak kahwin ni?ke penah mengalami...hehe..sebenarnye, ecah saje nk share2 ngn korang pasal isu rezeki nak kahwin ni..rezeki ape tu xtahu la kan..duit ke, barang ke, or ape2 lah...tapi berdasarkan pengalaman kawan2, seronot plak tgok rezeki nak kawin dieorg..yg nk transfer dkt ngn suami dpt transfer, yg nak keje baru dpt keje baru, yg kenduri nk dekat ade org sponsor itu ini...Alhamdulillah...


Bagi ecah pulak, spesifik 'rezeki nak kahwin' tu xde la plak..bagi ecah, everything yg kita dpt, sumenye rezeki Allah..xde nye sebab nak kawen ke, sebab ape ke...dah masa tu Allah nk bagi bedebuk, mase tu la dapat...xde la nak kait2kan ngn nak kahwin ni..hehe..Alhamdulillah...syukur..something good this way comes...only if we try our best...maybe it will be ours if Allah wills...


As for abg gambo, dekat2 nk kawen ni banyak plak wedding job die...yela, bulan 6 kan cuti skolah...ade jela job nye...tapi job tu, job jugak...kite punye kawen ni x setel lg...ade bape kali weekend jek ni...abis sume ektibiti kne sumbat termasuk job wedding abg gambo...pulak tu, reti plak job tu dpt yg jauh2...trolak la, taiping la..adehh..pape pon, syukur.....


Cuma nak ingatkan sume, jgn la rezeki yg kite dpt nk kawen tu dilabelkan rezeki nak kahwin...bukan ape..rezeki tu Allah bagi, x tentu masa die..ade jek nk kawen banyak dugaan..hah, tu mula la nak label "dugaan nak kawin"...jgn dok nak melabel jek...hehe...


duit oh duit..turun lah hang dari langit...kui3


Sebenarnye, rezeki Allah bagi bila2 masa jek...yang Allah bagi dekat2 nak kahwin tu, sebab die nak mudahkan jalan kite...mudahkan urusan kita..urusan baik, Allah berkati..sebab tu dia kurnia kan rezeki...tapi jgn la dok label 'rezeki nak kahwin'..nanti naya jek ade pengantin2 yg bakal nak kawin ni dok tunggu..."alahhhh..mane nye rezeki nak kawin aku ni...x dapat2 lagi ni..." haha...kesian pulak pd yang mengharap..sedangkan Allah tentukan rezeki dia di kemudian hari...lepas kawin mungkin?


bersabar dan berdoa la ye...ade ke, x de ke..cuma harapkan yang Allah permudahkan urusan kita...Amin...Insya-Allah...


Sekian..xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. betul. rezeki tetap rezeki x kira la before kawin ke after kawin ke. Yang penting kita kena bersyukur dgn setiap rezeki yang diberikanNYA. Anyw, congratulation for YOUR wedding :D

    ReplyDelete
  2. betul2.rezeki tu Allah akan bagi bila2 shj kan..sbb bila dpt dekat nk kahwin tu yg pggl rezeki nk kawen. buat benda baik, dpt ganjaran.

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis