28 April 2012

Wedding Rant: Props & Deco (IKEA Trip)

Assalamualaikum


such a hectic week!minggu ni kompem penat, dengan jem nye segala...adoiii...hopefully segalanya berjalan lancar...


semalam ecah gi IKEA kt damansara nun..sebab konon2 nak cari barang sket ntk props and deco bilik ecah nanti...alaaa..bilik pengantin konon2.....hehehe


Alhamdulillah....dapat yg murah..itu pon sebab ecah mmg dh usha awal2....bilik pengantin tu nnt ecah bayangkan die simple sahaja...xde la perabot sane sini...cukup katil n almari satu...


sebab tu ecah cari floor lamp...nak buat hiasan sebelah katil...


HOLMÖ
Floor lamp



harga die RM 39..ecah beli dua...hehe


lepas tu...dimatchkan dengan light bulb..alang2 dh kt situ, beli jela kan....


SPARSAM

Low-energy bulb E27, linear




yang ni tgh sale...harga die ntk 3 pieces RM 18.90...


Total Damage: RM 96.90


Cantik, simple, jimat...yeay!hehe


sekian..xoxo-ecahdenan

25 April 2012

xde ape2 buat masa ni

Assalamualaikum


macam tajuk entri..buat mase ni ecah xde ape2 update baru...minggu ni ecah x sihat...demam selesema and batuk2..pastu dri hari sabtu minggu lepas pening kepale jek...ish2..nasib saye masih kuat ntk gi keje hari2...


ntk persiapan kawen plak, minggu ni pon xde pape yg ecah buat...biase la hujung bulan..cakap boleh, buat nye x mampu...haha...tp insya-allah..hujung minggu ni banyak yg boleh diselesaikan..harap2 lah kan...hope jugak stat minggu depan ecah boleh update dgn kerapnye!hehe


oh ye, saye dah book vendor ntk pakai kan inai...hehe...thanks abg gambo sbb bg saye hire org pakai kan inai...saye ni degil..slagi x dapat macam tu jugak lah...hehe


ok lah, kengkawan doakan saye cepat sembuh ye...mase2 mcm ni demam xpe..jgn minggu kawen nnt demam...mmg susah lahhh...huhu


sekian..xoxo-ecahdenan

23 April 2012

Video Baru Mat Luthfi

Assalamualaikum


and good monday to everyone...hehe..hari ni ecah nk cite pasal kejadian semalam..tapi x dapat gambo lg..nanti dah dapat gambo, ecah buat liputan ye..cite hot ni..tapi cite sedih..huk3..


sebelum kite sedih, moh la kite happy2 dulu...hehe..korang kenal x Mat Luthfi ni?alaa...vlogger yg femes amos tu...mesti kenal kan?kan?ecah suke layan video die...lawak tapi pd masa yg sama banyak pengajaran n nasihat yg disampaikan...baru la x sia2 layan youtube...hehe


ni video baru die..layan jgn x layan....



sekian..xoxo-ecahdenan

20 April 2012

Wedding Rant: Tips Pos Kad Kahwin

Assalamualaikum


haaa..kali ni ecah nk share pasal kad kawen ni...brides sume mesti tgh berkira2 nk pos kad kawen pd sdare mara jauh n kengkawan kan?dah tau ke harga nye brapeee?


sebenarnye, mase buat kad kawen tu, kos penghantaran kad pon kne diambil kira jugak..melainkan korang mmg x kisah pasal duit...


bayangkan, buat kad RM 0.80 sekeping...kos nk pos plak bagi standard mail adelah dalam RM0.60-RM0.70...total dah abis dalam +- RM1.50 kan?? darab pulak ngan bilangan kad n pos?abis brape?mahal tau...huhu


ecah ngn abg gambo pon tgh dok kira ni...biase yg paling bnyk nk guna ecah la..kengkawan skolah+kengkawan kt UTM..hehe...banyak2..nk bg by hand bkn senang..jauhh...so, kite kne la dgn murah hati nye pos kt kawan2..


so, kt bawah ni ecah ade info sikit psl kos stem, ntk Standard Mail...rase nye, sume kad kawen korang pon saiz standard kn?ke ade saiz A4?melampauuu..hahaha..gurau jek...so, check it out! harap dapat membantu!


Length:140mm-250mm=14cm-25cm
Width:90mm-165mm=9cm-16.5cm

BeratMaksimum sehingga 50gm.
SaizMinimum :140 mm (panjang) x 90 mm (lebar)
Maksimum: 250 mm (panjang) x 165 mm (lebar)
KetebalanMinimum  : 0.25 mm
Maksimum: 6.00 mm
Ketebalan
  • Kertas yang tidak berkilat dan berwarna putih atau mempunyai ton warna yang lembut di bahagian hadapan sampul
  • Tidak dicetak timbul dan tidak mengandungi apa-apa tebukan
  • Dilekatkan sepenuhnya
Perihal Muka 
Hadapan Sampul Surat
  • Zon Bayaran Pengeposan: Dari kanan - 74mm(panjang), dari kiri - 40mm(lebar)
  • Zon Pengirim:boleh mengandungi nama, alamat, logo atau iklan
  • Zon Penerima: nama dan alamat penerima, bertulis atau dicetak dengan dakwat gelap dan tidak bersinar
  • Zon Kod Bar: kosongkan keseluruhan ruang 15mm dari bawah sampul surat


Kadar Bayaran Pos Bagi Mel Standard
KategoriKategoriKadar Bayaran Pos
(RM)
Mel StandardSehingga 20gm0.60
Lebih 20gm - 50gm0.70
sekian..xoxo-ecahdenan

Wedding Checklist: Bantal

Assalamualaikum


semalam ecah jalan2 Jusco Au2...konon2 nk beli contact lens sbb dh seminggu expired...kawan2 jgn ikot perangai saye ye....kalo contact lens dh expired, tuka cecepat...bahaya ntk mata..huhu


cerita nye, pas beli lens tu, ecah perasan ade bantal bebanyak kt department jusco..padahal kebiasaaannye bed linen punye department ade kt atas..apesal pulak kat bawah kan..jom usha jom..heh3


amek kau, sampai2..rupenye ade sale...harga yg die bagi tu kire harga sale..pastu, ecah tgok ade catalog sale dr jusco..AKEMI diskaun 70%, NOUVELLE diskaun 50% and JUSCO SELECTION diskaun 30%..


bolat bijik mane ade diskaun segale...ecah pon usha la ngn along...usha jgn x usha..mmg selok la belek2 bantal..siap test2 baring okayyyy..jgn memain die punye feel tuh!hehe


tujuan ecah beli bantal ni sebab mak dh pesan, cari bantal ntk hari kawen nnt..nk letak kt ats katil as deco la...sbb nye bantal yg ade kt rumah tu harap maklum la kan...dh kempis sane sini kne lanyak...x puffy2 gitu..amek nak, mak saye punye taste lg beso okey...siap kne beli bantal baru...relevan nye, mak kate bantal tu nanti amek la terus bawak umah baru kami nanti....hehe


kesudahannye...dapat jugak la kami 5 bijik bantal....dari harga RM39.90, jadi RM8+..murah gileeee..hehe...angkut jgn x angkut...x sampai RM50 abis ngn 2 bijik bantal, 2 bijik bantal kecik, 1 bijik bantal peluk...yeay!


so, akhir kata, AEON (formerly known as JUSCO) tgh ade sale skang...from 5 April-22 April 2012...and oh ye, ecah dpt tau dr kawan Twitter, SOGO pon tgh ade sale..dari 16 April-16 Mei...forgive me if I'm wrong..but you better check it out! SALE okayyy...heh3


sekian...xoxo-ecahdenan

19 April 2012

NUFFNANG: New Ad Code

Assalamualaikum


hai sume!hope korang sihat2 la hari ni ye..esok dah Jumaat..seronotnye la pd sape2 yg keje sampai Jumaat tu...ecah still keje Sabtu...half-day...=___=


okey, straight to the point...kpade Nuffnangers sume...of course la korang letak advertisement kt blog korang kn?so, ecah nk inform kt korang sume yg Nuffnang dah tuka baru ads code dieorg...


function kali ni adalah utk memudahkan blog Nuffnangers sume ntk loading...so, xde la ads Nuffnang ni berat sangat...


cara install ads same jek..cuma korang kne tuka code...kt bawah ni ecah sertakan link info yg Nuffnang bagi..




sekian..xoxo-ecahdenan

13 April 2012

‘Marvel’s The Avengers

Hi Everyone! (^_^)


Have you heard of The Avengers? No? How could you! They are the most awaited movie of the year, i told you! But fear not, as I, 'The Charmer' will introduce you with my, yes......MY hero members. Oh wait, what? You didn't know me? owhh... *walk away*


Hah! As if I care! haha. Nevermind then, I will introduce myself to you. My name, and my ability as one of The Avengers. *drum roll*


I AM, THE CHARMER.......jeng. jeng. jeng.   (hey you back there! I know you're laughing! pay attention please ^_^)


Yes, The Charmer. And what did I do? 


Among all of us, I will be the first line confronting the enemy. As the other avengers fight, fly, and smash the evil enemy, I, The Charmer, yes..ehem2..I simply charm the enemy to confuse them and make them distracted with my beau.....err...not even close. Aha, yes...with my CUTENESS..hihihi..that is my weapons.


Why, doesn't it sound serious?? Hey, CUTENESS can distract people okayyy... As the kitty and the puppy..don't you feel pity of them? Don't you get distracted and then think about other pleasant thing? You do right?


And that, what I do. I distract them, make them think of anything else, and BOOM!!! the other avengers will take them down. As simple as that. *wink*


And yes, you know that my other team easily fight among themselves, the alllllwayss brawl about this and that. Hm. that is not good for our team right? And yes, here I am! To make peace among them. As I, The Charmer, will always charms people.


Hm, I am quite useful didn't I??? hehe


Owh, never saw me anywhere obliging my duty? here, here, I'll show you myself.


tadaaaaaaaa!!!!!!


err..now i feel like Gilderoy Lockhart!


errr..not charm enough? If so, watch me in the movie la!!! THE AVENGERS!!!! 


pssttt...see if you can find me there! LOL


~The End~


Conclusion:


Want to be part of luckily people to watch The Avengers with Nuffnang? Come and join me! (if I am lucky lah..hehe) More info, visit NUFFNANG.


thanks Nuffnang for the tickets ( I mean, few tickets that i received before)


Till Then!

12 April 2012

The Cabin in The Woods Preview (Thanks To Nuffnang)

Assalamualaikum


Subhanallah...hari ni dah khamis....cepat kan masa berlalu..datang keje hari ni rase cam hari Isnin plak..nasib xde  Thursday blues...hehe


disebabkan semalam cuti, ecah mmg payah sket nk on9 kt umah...so ecah tangguhkan dulu cite ni..cerita nye, selasa lepas ecah pegi preview The Cabin in The Woods...Alhamdulillah, kali ni dapat tiket free lagi dr Nuffnang..




Synopsis:
Five friends go to a remote cabin in the woods. Bad things happen. If you think you know this story, think again. From fan favorites Joss Whedon and Drew Goddard comes The Cabin in the Woods, a mind blowing horror film that turns the genre inside out


ecah copy+paste jek...malas nk pk panjang2...cite ni bukan cite antu ye..cite ni ecah xtau nk cakap macam mane...sebab asyik bertukar2...mula2 cite pasal remaja gi vacation, pastu dieorg jumpe trapdoor dalam cabin tu...dieorang main mende2 bawah tu and bace satu diari anciet yg ala2 dah disumpah, bile baca jek satu perkataan latin tu, secara otomatik dieorg dh menyeru kembali zombie tu bangun..so skang zombie ni datang nak bunuh dieorg...tapi, disebalik kejadian ni, ade sesuatu yg dirancang...kehadiran zombie ni sebenarnye dirancang n dikawal untuk menjaga kesejahteraan manusia di bumi....nak tau?kene tengok..


bagi ecah, cite ni ok la...tapi ending die mengarut...tak logic la...adoi nye punnn...mane director dapat idea tak tahu..kalo setakat korang bosan gile2 n dah abis sume cite kat panggung dah tgok, rase nak jugak msuk panggung..ok la..gi la tgok cite ni..bukan nye tak best..best...tapi tak logic jek..thriller sekejap, pastu dah..tunggu abis jek...boringggggg


pape pon, thanks banyak2 kat Nuffnang sebab bagi tiket...dieorg sume peramah..best wooo...ni 2nd time dapat tiket free...lepas ni bagi la lagi yeeee..hihi


sekian...xoxo-ecahdenan

09 April 2012

Hari Belia Negara 2012

HARI BELIA NEGARA 2012 di Putrajaya kali ini akan di sambut dengan lebih hebat lagi.
Bermula 23 Mei hingga 27 Mei, Putrajaya akan menjadi "LAUTAN BELIA" apabila lebih DUA JUTA belia akan membanjiri Putrajaya untuk menyaksikan berbagai pertunjukan, pameran, peluang pekerjaan, mempamerkan bakat dan menyaksikan bermacam persembahan dari berbagai kumpulan muzik. 
Saksikanlah bagaimana meriahnya suasana apabila berpuluh pentas disediakan untuk persembahan termasuk persembahan sebuah kumpulan K POP dari Korea Selatan.  Bagi mengetahui berbagai peluang, kehebatan dan keriangan Hari Belia, saksikan HIMPUNAN JUTAAN BELIA dan LIKE web berikut:


sekian...xoxo-ecahdenan

05 April 2012

الفلاح - Tau Tak Ape Maksud Dia?

Assalamualaikum


True Success, that is what Al-Falaah means. True Success not only in Dunia, but of course in Akhirah too. Tu la harapan pemilik blog ni. 


ewah2, bermukadimah pulak ye saye hari ni...al-maklum la...bab2 mukadimah ni ecah kaku sket..tapi kalo nk suh bebel, lajuuu jek...hehe..ok, hari ni ecah nk do a favor to someone...walaupon blog saye ni xde la hebak sgt, tp ape la salah nye tolong org dgn promote2 bisnes sket kan?hehe


so, bagi peminat kain cotton and pengguna setia VCO (Catalyst Virgin Coconut Oil)..ecah nk share ngn korang blog yg tgh dlm proses mengembangkan bisnes kain dan produk kecantikan..i present youuuuuuu Al-Falaah Shop!!!!yeayy....


errr..x best ek?hehehe..ok2..taip macam biase


VCO


ecah rase dh ramai yg kenal dan tahu pasal VCO ni, cme antara guna n tak je kn? so, pd sesiape yg rasa nak guna VCO and nak beli supply baru VCO, meh la beli ngn Al-Falaah..tambah2 lagi kalo korang dok area Keramat or Setiawangsa....owner Al-Falaah dgn baik hati nye bole hantar right to yor doorstep! wahh...bkn slalu kan?kan?kalo nk pakai pos, kne tmbah charge lg...so, meh la beli ngn Al-Falaah..hehe


Kain Cotton




ha, owner Al-Falaah ni seorang yg tinggi taste die dlm bab2 pilih kain ni..yg die pilih sume cantik2...sudi2 la datang blog die usha2 kain cotton English and Japanese yg ade..mane tau ade yg berkenan di hati...harga berpatutan, Insya-Allah...Free Postage lagi tau...


Meh la kite ramai2 mengusha blog Al-Falaah ni...Sedikit sebanyak dpt bantu die kembangkan bisnes kecil-kecilan die...Insya-Allah, dgn sokongan korang, dapat la beliau mencapai True Success, Dunia, dan Akhirat....Amin....




sekian...xoxo-ecahdenan

04 April 2012

NUFFNANG: Another Free Premier Tickets

Assalamualaikum


yep..it's already in the middle of the week..seriously masa sgt cepat berlalu n ecah plak dok bebel apesal lmbt sgt ni..gedik ye kamu..haha


skang ni tebiat ecah hari2 kne bukak email, pepagi kne check email..dh la ade gmail, 2 yahoo n satu hotmail..bayangkan la nk kne bukak sume tu hari2...haha...xtau la knape banyak sgt mail ecah create..syg plak nk buang...


al-kisah check mail..pagi td bkak email Nuffnang...i was invited to movie premier! yeay! hari tu dapat jugak..seronotnyeeee...skang ni baru stat nk manje2 ngn Nuffnang..dulu malu2...hahaha


kali ni dapat tiket cite The Cabin In The Woods...cambest jek kn...ajak abg gambo die takot x sempat plak..so cm bese, saye ajak along saye...wheee




nanti dh tgok ecah btau la korang best ke x cite ni ye...hehe


sekian..xoxo-ecahdenan

02 April 2012

D'Herbs Collagen Treatment (best gile!)

Assalamualaikum

Happy monday! Wah2. Berhabuk ha blog saye. Sori la stat dr Jumaat-Ahad bebaru ni ecah bizi sket. Bizi ronggeng jek, bkn bizi setelkan hal kawen pon. Huk3

Xpelah, ecah bkn nk cite pasal ronggeng. Ecah nk cite pasal D'Herbs Lipstick. OMG! best gile.gile.gile lipstick ni. x sangka plak mmg best. huhu

Al-kisah nye, last week ecah ade bace kt blog sape tah, sori x ingat n x perasan. Macam menarik jek, terus ecah oder. Tapi hari ni baru dapat sebab jumaat lepas cuti. Sampai opis jek eksaited nk cuba. Terus tenyeh2 kt mulut, x tgok cermin pon lg. Nk seprise la konon2. Pastu bile gi toilet, wahhhhh! 

CANTIKNYE BIBIR SAYE! hehe. Macam tu sekali tau perasaan die. Mungil n pink! Pink yg ok la, bukan striking or merah makngah tu. Ish, mmg suke gile ah. 

Lipstick ni kate nye ntk memerahkan bibir secara semulajadi, nk menyembuhkan bibir yg kering n luka dan penyeri semulajadi. Untuk merah bibir dan penyeri tu, ecah mmg suke, mmg setuju sesangat. Tapi yg nk melembapkan bibir bagi ilang bibir menggelupas n kering tu belom lg la sbb baru 30 min td pakai. Tipu la sesangat kalo bibir dh elok smule. Haha.

So, pd sesape yg rase xnk berlipstik2 n nk natural jek, try la D'Herbs ni. Best. Bau pon wangi. CE TENGOK SINI. Oh ye, harga die RM20+Postage RM6= RM26. Tapi ni mase promosi la. Harga biase tau la kan.

Sekian...xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis