02 November 2012

Takot Sorang-Sorang

Assalamualaikum

hari ni ecah bangun awal pagi, buat breakfast n ikot abg gambo gi office..sebenarnye xde la ikot die masuk office, tapi lepas hantar die ecah gi rumah sewa...

sampai2 rumah sewa, ape lagi sambung la membersihkan lantai..hari tu dah mop n cuci...kali ni nak mop lg sekali...pastu sapu, pastu vacuum pulak..pasni nak mop n vacuum skali lagi..dh bape layer mop dah ni..x bersih jugak x tahu..haha

ape2 pon, kerja membersih ni kene siap hari ni jugak..hujung minggu ni nak gi cari perabot n barang letrek dah..jgn nnt time nak masuk barang time tu la t'hegeh2 nak mengelap segala...nampak x dah gaya makcik2 cerewetnye saye?

tapi kan...duduk sengsorang kt rumah kosong mcm ni feeling angker jugak nih...grrr...grrr..takot...tapi kuatkan semangat..biase la tu akal dan fikiran mengusik...sampai2 ecah pasang Surah Al-Baqarah recited by Mishary Al-Afasy..cari jek kt youtube...Alhamdulillah lega sikit hati...memang Surah Baqarah ni kebaikannya ntk menghalau jin dan syaitan...kalau x sempat baca, x salah kalau nak pasang bacaan dari orang lain...Insya-Allah nanti Allah akan lindungi rumah kita...

"The Holy Prophet sallallahu aleyhi wa sallam said: ' Make a habit of reading the Surah al-Baqarah, for reading it brings down on you the barakah or blessings of Allah, and neglecting it is a matter of regret, and a misfortune. And men of falsehood cannot overcome it'. ... ' The Holy Prophet sallallahu aleyhi wa sallam has also said that Satan flees from the house in which this Surah is read or recited'. (Ibn Kathir)"
-Ma'ariful Qur'an page 96


nanti saye update lagi ye!

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

2 comments:

  1. samela imahpun. kalau duduk rumah baru before biasakan diri mmg takut. tapi dah lama2 xrasa takut dah bila kena tinggal sorg2 pun.hehe..Yup! true. baca ayat qursi pun salah satu doa halau jin & syaitan jugak

    ReplyDelete
  2. kte pon nti pas nikah kena dok sorang..
    dah la umah sewa 2 tgkat..
    aduhai..seram lak ;(

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis