14 November 2012

Proses Pindah Rumah

Assalamualaikum

Terasa seperti kehilangan feel utk blogging..sedangkan all the time ada internet...tapi entah la...padahal dalam kepala setiap masa ade idea nak update cerita sebab memang banyak cerita nak share..tapi jari jemari ni taknak memberikan kerjasama..huhu..semoga Allah sentiasa mekarkan minat ecah utk blogging ni sebab saye memang suka blogging!isk

Ok lah, sebenarnye nak cerita pasal rumah baru ecah...rumah sewa ajeeee...hehe..sekarang ni kami dalam proses pindah2...beli barang sikit (errr..banyak actually) setakat yang perlu...mak siap pesan jgn beli banyak sgt benda, kesian kat hubby..huk2..baik mak...

Alhamdulillah perabot dah masuk semua...rumah dah lengkap, seronok rasa ade rumah sendiri..

Sekarang ni tugas ecah pulak nak melengkapkan rumah dengan barang keperluan dapur...tiap2 hari keluar Econsave sebab beli barang kecik2..hari ni beli cermin dalam toilet, esok keluar lagi beli tupparware, esoknye keluar lagi beli penyangkut baju, pastu keluar pulak hari yang satu lagi beli sabun2...haha..seriously puas sesangat dah pikir dari ruang tamu, dapur sampai la ke bilik n bilik air...ingat dah ade semua, sekali miss jugak..tu la yang jadi...huhu

Buat masa ni ecah nak share ngn korang gambar tunggang langgang kiteorg bersihkan rumah..sikit jek..x melambangkan semua pon...malu la rumah kiteww kecik jewww..haha..rumah yg dah lengkap pon, malu jugak lahhh..biaseww2 jewww... (ewww geli!) hehe

Korang tengok ye, watak utama: abg gambo...HAHA

dapur yg kecik tp ok laaaa

tempat laundry

watak utama..haha..lorong nak ke bilik

watak utama tengah tukar paip sbb nak wt extension ke mesin basuh

tengok tv atas lantai jewww...tv sampai dulu dari perabot..haha

Actually, ecah terpikir jugak nak share kos beli2 barang perabot sume ni..tapi xtau la korang nak tau ke x..kalo mahal kang, kata mahal sgt..ke cemane?patut share?hehe

cop2!!!ecah ade jiran blogger tau..Masya-Allah x sangka die jiran ecah..rumah dekat plak tuuu...nanti bole la hang out sesameee..hehe..kiteorg eksaited gla bile tau dah berjiran ni..jumpa baru sekali jek hari tu kat The Curve...nak tau sape??? KLIK SINI

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. can't wait to hang out with u and hubby #eh ,hahaha... memang teruja gila tahu akak,ah gilanya rasa,aummmmm :D

    ReplyDelete
  2. kan2, rasa best aje kalo perabot2 sume da completed..hehe kadang2 tu rasa macam malas aje keluar, nk duduk aje kat umah..hik3,

    ReplyDelete
  3. Amboi, mst pengantin baru ni eh? Heee~

    ReplyDelete
  4. okla tu ^^ saya pn baru kawen rumah xlengkap lagi..

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis