05 November 2012

Macam Abah

Assalamualaikum

Monday Blues......mcm biase la surirumah pon nak feeling blues jugak...kalo org kt opis malas n xde mood nak buat kerja, saye yg kt rumah ni malas nak sidai kain, xde mood nak masak..tapi nasib baik hari ni nak kluar date ngn girlfriend classmate UTM...yeay!

hari ni nak share pasal perangai hubby yg mcm abah...penah dengar x org cakap kalo kita nak cari suami, mesti kita akan cari yg perangai die ade sikit2 mcm ayah kite...tapi ecah mase mula2 kenal abg gambo dulu xde la pulak cari kriteria tu...even dah kenal2 pon mmg xde perangai die yg macam abah..hehe

tapi bile dah kawin, ade dua situation yg lebih kurang mcm perangai abah...sgt geram dan kadang2 rase sangat comel..hehe

Situation 1:

Ecah letak plastik makanan bawah handbrake kereta masa abg gambo kluar nak gi bank..niat nye mmg sekejap sangat nak letak mende tu..last2 lupa...bila die masuk kereta, die nak turunkan handbrake xleh...tapi die nampak dah yg ade plastik makanan kat situ...tapi die buat mcm ni...

"Alaaaa...mcm mane nk turunkan handbrake ni......." (padahal tgn dah kat handbrake, dh nampak plastik tu n boleh aje alih sendiri)

tapi die buat mengadaaaaaaa!sebijik macam abah...kalo adik tinggal cawan depan tv, die saje lalu depan tv n b'diri dpn cawan n cakap.."ish, macam mane abah nak lalu ni...." (padahal ruang tu BESARRRRRR...boleh lalu tempat lain, boleh angkat cawan tu, or boleh panggil sesapa ambik!)

tapi abah saye mengadaaaaaa! HAHA

Situation 2: (which i LOVEEEEE!)

Ecah nak kluar ngn BFF hari ni, duit dlm purse xde, so die kate, nah ATM Card..nanti nak beli ape2 kluarkan la duit dlm tu...no pin bla bla bla....

Macam abah jugak...if ecah nk keluar dengan mak gi shopping, die bagi ATM Card die siap bgtau no pin...muahahaha...sayangnye la dua2 lelaki ini!!

Itu saja lah perangai dua2 lelaki kesayangan saya...kelakar ade, kadang2 geram pon ada....hehe


Be Healthy, Be Happy

Sekian...xoxo-ecahdenan

5 comments:

  1. hehe.memang comeL! =)

    BTW, sya da foLLow bLOg kamu. free,visit/foLLow jugak ek~

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. awwww..sweetnye!! lg2 yg no 2..haha :p

    ReplyDelete
  3. awwww..sweetnye!! lg2 yg no 2..haha :p

    ReplyDelete
  4. cutenye lahai..;))
    klu xda mereka sunyi asenye.;)

    ReplyDelete
  5. haiii...jom join contest n lihat bpe ramai yg suka bergmbar dgn parents mereka....sayangilah ibu bapa kita & jom abadikan kenangan bersama mereka melalui hadiah menarik:)

    http://syierahalf.blogspot.com/2012/11/contest-i-love-my-parent.html

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis