11 May 2011

Lunch With TNC UTM Dato' Dr. Prof. Tajuddin Bin Hj Ninggal

Assalamualaikum

this is the moment yg paling kiteorg xleh lupekan..1st time jumpe die, kiteorg ni still student yg blur.. yg x tau pape pasal psikologi...but then, at the moment die melangkah masuk kelas, kiteorg tau yg kiteorg kompem akan cintakan subjek ni..and he proved it..because of Introduction To Psychology, we can go through Biological Psychology, Developmental Psychology, Islamic Psychology, Cross-Culture, Industrial Psychology and so many more about psychology..kalo x kerana die yg buka mata kiteorg, mungkin smpai hari ni kiteorg main belajar je subjek 2 tanpa paham pape..

moment ngn die x banyak sgt...die slalu bz g obersea...ade meeting...ade conference...tapi bila stiap kali masuk clas, kiteorg mmg appreciate sgt masa yg ada 2..dulu die cuma Pengarah Pusat Kaunseling & Kerjaya...sekarang.....dh jadi Timbalan Naib Canselor dh...even dh dapat gelaran Dato'!

tapi...setiap kali jmpe die kt mana2 event, die tego kiteorg...die cam muka kiteorg...tanye progress, tanye pasal pelajaran...and....lunch yg kiteorg organize ni pon, die yg mintak kiteorg buatkan..sbb nk menyampaikan amanat terakhir b4 kiteorg tamatkan pengajian kt cni sebagai Psychology Student...

thanks Dr. Prof. Tajuddin Bin Hj Ninggal..jasamu dikenang....we will always love u...



oh ye, yg tgah syok makan 2 Dr Ishak..papa kiteorg..penyelia psiko n juge lectrer selama pengajian kiteorg kt cni...and yg sorg lg 2...seorang penulis buku terkenal (korang xknal mmg korang x bace buku..haha)..Cikgu Zulkifli Khair...die tulis buku "Online Dengan Tuhan" and "Offline Dengan Syaitan" and bnyk lagi..kiteorg bersyukur sgt sbb sepanjang pengajian ni sume lecturer yg ajar mmg org2 yg sangat disegani...

jeng2...sesi b'gambo yg best..spoting gile mereka ni,.hehehe

akhir kata: selamat tinggal sahabat tersayang...lecturer2 yg dikasihi...insya-allah ada masa kita jumpe lagi...jangan ukhuwah kita terhenti di sini..i'll be missing u, for sure...arghh...sedihnye..knape degree kiteorg x 5 or 6 taun...syg kwn2...see u on graduation!

sekian...xoxo-ecahdenan

7 comments:

  1. eh.each kenal iman??korang sama course ae???uu..bestnye lunch dgn dato' :)

    ReplyDelete
  2. z: of coz la knal...classmate...hehe

    ReplyDelete
  3. gilerk arr orang nak abes study cepat dye nak 5 or 6 tahun hehehe

    ReplyDelete
  4. dh nk grade dh? wah...ape feeling nk grade? sedih ke suke? ;)

    ReplyDelete
  5. eh, knal ke dgn TNC nad???
    lalalala~

    ReplyDelete
  6. Gayah pon syg kawan2 Gayah jugak..hihi

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis