17 January 2017

Young Living Essential Oils

Assalamualaikum

Sejak berjinak2 dgn essential oil (EO)  ni, kesihatan anak-anak pon semakin okay, mood pon baik, ecah sendiri pon rasa enjoy sebab ada sesuatu yang boleh dilakukan. Kalau diikutkan, dah hampir setahun kenal EO ni betul2. Itupun kawan kenalkan, siap bagi free sampel lagi. Masa tu ecah dapat EO Cedarwood & Joy. Kebetulan ecah masih pregnantkan Anaqi, kakak dia Rasya tengah dalam fasa memberontak dan nak perhatian. Sokmo la nangis, tidur lambat sampai 3-4 pagi. Stress jugak la. Dah la mama tengah boyot2, dia pulak buat perangai macam tu kan.

Honestly masa mula2 bau Cedarwood tu rasa cam, Ya Allah bau kayu apa ni!!! Tak berkenan sungguh. Tobat xnak cuba la dah. haha. Pastu bau EO Joy. Ok sejuk hati sikit, bau bunga2. Happy sikit kan. Nak komplen lebih2 orang bagi free. So sila la bersyukur. hehe

Pastu, kawan2 yg promote kenen2kan pulak satu EO ni. Geranium. Beli sample jugak masa tu. Sombong lagi. hehe. Tapi ecah sangat suka dan jatuh hati dgn Geranium ni. Wangi, mood happy2 je. Masa tu dah bulan Jun ke Julai. Dah lahirkan Anaqi. Cakap kat abg gambo mcm berminat je nak menceburi bidang minyak2 ni. Tanya pendapat dia. Dia pon setuju. Siap pesan buat elok2. Ok then, proceed. 

Alhamdulillah. Sekarang dah masuk bulan ke-7 ecah menceburi bidang oiling ni. Overall, memang best, lagi2 utk kesihatan diri dan anak2. Tidak la kata EO ni blh menyembuhkan semua penyakit. Kalau x apa guna kite ada doktor dan segala pakar tu kan. Bagi ecah, EO ni sebagai langkah pencegahan, dan usaha sampingan utk kesihatan dari segi emosi. Sebab bau juga boleh mempengaruhi mood kita sepanjang hari. Bau boleh buat kita happy, bau boleh buat kite marah, bau jugak boleh buat kite jadi pening. Mula la sakit hati kan, pastu sepanjang hari kerja x jalan. haha.

Essential oil dari Young Living ni bukan sekadar bau saje, tp dia juga aromaterapi. Dia jugak bersihkan udara sekeliling. Nak guna EO ni, diffuse boleh, sapu boleh, hidu direct pon boleh. Kalau korang nak tau lebih lanjut, nak consult cara guna, nak try2, boleh la contact ecah bila2. Insya-Allah ecah cuba bantu sebaiknya.


Be Healthy, Be Happy
Aisyah Adnan

4 comments:

  1. Replies
    1. kalau satu botol 15ml tu blh tahan berbulan2 kak. let say guna utk diffuse, letak dlm 5 drops je paling banyak.

      Delete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis