01 October 2014

Motherhood: Rasya's First Solid Food

Assalamualaikum

Alhamdulillah...hari ni Rasya dah berusia  6 bulan...mama dia eksaited pepagi potong carrot, blend segala nak buat puree..Rasya pulak sibuk nak menangis sebab dengar bunyi blender tu..mengada betol..bagi menjimatkan kos, ecah guna blender shake and take je nak buat puree Rasya...kebetulan dah ade...nak beli baby bullet mahal..beli blender baru pon sayang duit..blender yang ada tu kang rasa bawang n lada pulak...guna aje shake and take ni yang memang dah terang2 la blender buah je...hehe..

Rasya makan 2-3 suap je sebagai pengenalan..itu pon buat muka uwekkk..ecah x letak susu pon...bagi je puree and air masak..pon 2-3 suap..cukup la tu sebagai permulaan..takleh jugak nak expect dia habiskan semangkuk tu...Rasya bukannya pelahap macam mama..eh?haha


duduk dalam bakul sajeeee..jimat xyah beli walker..hihi

ape ni mama ape niiiii
yg ni macam penah rasa (air masak)..rasya biase hisap masa mama mandikan..haha
Ha tu la gelagat Rasya pada hari pertama makan solid food...ikut 4 day rules ye mommies..hari ke-5 cuba bagi makanan lain pulak...mama tak sabarrrr...Rasyaaaa..nak sikit???


Be Healthy, Be Happy!

XOXO-ecahdenan

4 comments:

  1. Assalamualaikum ecah. hahaaa tergelak sheila baca ni.. bestnya Rasya da mkn.. nyumm nyummm ~~~

    ReplyDelete
  2. Allahuakbarrr,tembam nyaaaa.best gomol neh.


    #klik klik Nuffy kat sini =)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..azwa paling ska carrot tau...nyum2..

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis