16 October 2014

Daily Life: Menggila Di MR DIY Bangi

Assalamualaikum

Semenjak dua menjak ni perasaan galok nak beli toys utk anak semakin berkobar2..tapi disebabkan mama Rasya dekut, mesti la nak beli yang murah je..hihi..akhirnya terbaca post viral kt fb pasal what should and should not kalo nak belikan anak mainan..so ecah decide nak beli mainan yg colorful and aktiviti mainan tu mengasah minda anak..(besar sangat cita2 seorang mak yang anaknya baru 6 bulan, duduk pon bergoyang lagi..haha)

Mula-mula dok menung mana MR DIY kat Bangi ni?macam x pernah pegi..ikut intenet kata kt Giant bangi tu tapi x pernah nampak pon..tapi ecah gi jugak la menapak kat sana..masuk Bangi Utama Complex tu still berpusing sebab pelik..tiap sem jalan sini x pernah nampak kedai MR DIY..rupanya ade tingkat lagi satu..yang atassss sekali...haha...dan akhirnya jumpaaaaa...

Bila masukkkkk..wahhh..mata iols warna warni..(dah penah gi DIY tapi masuk kedai yg ni eksaited terlebih..haha)

TENGOK NI TENGOK NI TENGOK NIIIII






Semuaaaa colorful..kalau ikutkan banyak lagi...tapi semua yg fantasy2 mcm barbie doll tu ecah x suka...

Ecah cuma nak beli toys yg jenis creative and critical thinking je..pastu role-play..Insya-Allah..plan dulu...mane la tau bambam tu minat snow white ke elsa ke, naya mama kalo x beli..tgok tangan pon dh seram..sekali die debuk mama dia?fuh..haha

Oh ya, bagi ecah harga nya still affordable..xyah beli yg mahal2..anak nak main lasak..mahal sgt kang mak nye yg debor tgok anak baling2...(mahal beli tu mahallll...haha)

Cop, ecah beli satu je yg bawah sekali..hihi..Rasya suka..hari2 ecah hadap die dok ajar..greeennnnn..yelllloooowww, bluueeee, ghed! eh? reddd..ehehe

Jangan mak terlebih syok sudaaaa

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

4 comments:

  1. wah! jeles ni...kelantan xde mr DIY.tskkk.tskk...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ecah, wahh ini yang buat sheila nak pergi DIY kat selayang tu. hehehe thanks sharingggg ~~~

    ReplyDelete
  3. Kan2..mmg excited tgok..cik mah beli kat kg hari tu..rm1.90 semua brng..mmg gilalah tgok..nasib azwa nk main..

    ReplyDelete
  4. salam singgah...

    kita pon beli hat no.3 tu kt Aqil...mmg dok pi mai pi mai dlm Mr. DIY tu.rs smua nk ambik

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis