09 July 2011

contoh orang bongok

Assalamualaikum


saye sangat kecewa dgn org mcm ni..marah pon ade..rase nk menyumpah..tp nk wt mcm mane..mende dh jadi...tp, orang yg x menepati janji mmg la org munafik..dh janji...dh setuju n even dh deal..tapi, bile disuakan duit, hilang sume janji..ni jugak kategori yg bakal mkn rasuah...ye, saye marah..peduli ape saye kn..awk buat saye mcm ni..discuss pon x..tah pape...huh


al-kisah..


ecah dapat satu bilik sewa dlm Mudah.my..dh siap gi tgok bilik dh...tapi tuan bilik lama still ade lg la...tgh bulan baru kluar..then kiteorg deal ntk buat bayaran once tuan bilik dh kluar..sbb xnk la nnt nmpk mcm nk halau sgt tuan bilik tu keluar....fine, deal is made..dua2 pihak dh setuju n contact smule once tuan bilik dh keluar...but then, bila kol smalam die kate org lain dh amek n dh bayar deposit..what the???ok fine la org tu dh siap bagi duit pon...tapi hari tu korang kate xpe kalo x bg duit lg?




kalo kiteorg x bagi duit pon...where is your humanity?at least re-confirm la....tanye nk ke xnk..or ade org yg nk bilik ni, kalo korang blh bayar penuh saye bg korang...kalo x blh saye nk bagi die je..mcm tu pon dh kira ok ape..ni senyap....siap bagi terus kt org tu...sengal ke ape....huh


sakit hati wo...ecah amek pengajaran ngn pengalaman ni..lepas ni, dpt umah memang nk bayar terus...huhu..terkilan kot..tp biase la tu..org bandr..sume pandang duit..hope saye x mcm tu..i'm the kampung girl and always will remember where i come from...


sekian....xoxo-ecahdenan

3 comments:

  1. belajar dari pengalaman :) takpe. at least it makes you know diff kind of people.

    ReplyDelete
  2. ecah, kt bandar mmg mcm tu nye style, kalo xletak duet, deal xdikire, walaupun kt mulut kate ye.....at least ltk la rm50...besela manusia skrng pegang pada duet je....bersabar ye ecah~~~

    ReplyDelete
  3. itu namanya org yg nk duit desperate.hihi.tkt rugi..ad jgk mcmni kn

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis