11 August 2012

Bile Dah Tak Tahu Nak Buat Apa

Assalamualaikum

1-Kebelakangan ni betol2 xde mood+idea nak menulis apa...lagipun masa macam suntuk lepas kawin ni...gi kerja, balik kerja, bukak puasa, tido...x macam bujang dulu banyak jek masa melepak..sedangkan tv pon tak sempat nak tgok..huhu

2-Ecah dah bagitau mak yang raya tahun ni sambut kat rumah abg gambo dulu...Mak kate xpela, mak paham..pandai2 la bawak diri...adey sedehhh.....xpela, bukannye tak balik terus kan...nanti raya ke-3 balik rumah mak pulak...nasib baik lah dekat...kiteorg plan if tahun tu raya puasa umah abg gambo, raya haji plak rumah ecah...tahun depan gilir2 pulak..sounds like a good plan..so xyah gaduh2...hehe

3-Dua tiga hari ni asyik x sihat jek..ecah jarang jadi lembik macam ni...sakit tekak la, cirit birit, badan lenguh2 n paling kelakar bebaru ni ecah muntah...pagi2 masa tidur lepas sahur...abg gambo dah pelik..budak opis plak dok usik2 kata ecah dah preggy...hahaha..kelako2...belom lagi okayyyy..hihi...

4-Sambutan raya kali ni simple sangat2..rase xde mood pon ade..sebab dah banyak berhabis masa kawin kan...so nak recover semula tu semputttttt...hehe....banyak mende nak dipikirkan....sangat banyak...serabut pon ada...tapi sabar jelah....Insya-Allah rezeki Allah itu ada...

5-Berkahwin ni memang indah...seronok bak kata orang...tapi, every happiness comes with a price...bukan senang2 nak dapat bahagia, bukan senang2 nak seronok...banyak sangat pengorbanan perlu dibuat..kapel lain, kawen lain...kadang2 ade mende nak luah, tak terluah...so simpan dalam hati...sebab tak semua boleh nak diluahkan sebab nak jaga hati..sebab tu perlu faham memahami...seeloknya luahkan...macam ecah, ecah amek masa sikit kalo nak luahkan rasa x puas hati ke, ape ke...stail merajuk dulu..hahaha...yang penting sabar, bersyukur dan berdoa supaya Allah tabahkan hati, tenangkan hati supaya ikhlas dan dapat menerima dengan baik...Insya-Allah hati tenang...:)

Sekian saje bebelan buat minggu ni....

Xoxo-ecahdenan

7 comments:

  1. no 3 tu same ecah... haha... xpenah pose macam niy.. sebab cuace kot... x tahan..

    ReplyDelete
  2. no 3 tu same ecah.. aku rase sebab cuace kot.. x tahan...hu3

    ReplyDelete
  3. kira first time la puasa ngan raya lepas kawen...

    ReplyDelete
  4. nad rase mmg pregnant lah...
    betul!
    huhuu

    ReplyDelete
  5. yg no 3 tu... mula2 moon ingatkan ecah dah pregnant laa td.. hehe.. baru nak wish tahniah.. ngeee

    klu pregnant, bgtau ya... (kita plak excited..sbb suka ngan org pregnant nie)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, dikesempatan ini saya ingin mengucapkan "Selamat Menyambut Aidilfitri", semoga anda dan keluarga sentiasa berada dalam perlindungan, rahmat dan barakah dari Allah SWT. Maaf zahir dan batin. :)

    ReplyDelete
  7. ecah da kwen eh

    kawen mmg da lain

    siyes lain

    so kene bnyk sabar n give n take kan?

    ReplyDelete

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis