23 July 2013

Daily Life: Hilang

Assalamualaikum

Pertama sekali, Salam Ramadhan buat sahabat semua...Dah lama ecah hilang dari dunia blogging ni..agaknya dah sebulan kan..busy sangat..

Since ecah balik dari Retreat di Pulau Tioman hari tu, ecah busy dengan wedding adik ipar..dari kenduri kat rumah kami sampai la hantar sambut menantu kat Kuala Terengganu...kalau ikutkan banyak sangat nak cerita..apa yang ecah dah buat untuk wedding tu..nak share2 gambar semua tapi x sempat...huhu

Lepas sibuk2 kenduri, ecah spent masa seminggu kat rumah kakak ipar..kat situ busy jugak sebab melayan kanak2 riang...pulak tu bulan puasa kan...so kami habiskan masa dengan family akak ipar sebab dia dah nak balik semula ke Saudi minggu tu...pun tak sempat nak buat apa2 melainkan bercuti..hehe

Bila kakak ipar dah fly ke Saudi, ingat dah boleh balik rumah sendiri...rupa-rupanya belum lagi...masa nak hantar mak mentua ke rumah kakak ipar sorang lagi, abg gambo plak call..kata dia accident...kena langgar lari dengan kereta...

luka di dua tapak tangan, dua belah siku dan dua belah lutut

siap bertroli bagai dh ni ha..hehe

Kelam kabut ecah bergegas ke tempat dia...nak nangis tgok keadaan suami dengan luka2 baju n seluar koyak semua...walaupun luka tak teruk, xde tulang patah semua, tapi sedih...huhu...kami spent masa kt rumah kakak ipar di Puchong pulak sebab mak nak tengok2 kan anak dia...

Lepas duduk Puchong, balik rumah mak ecah kat Pahang...punya la kami ni merantau....dah dekat sebulan x balik rumah sendiri..

Alhamdulillah...hari ni ecah dah ade kat rumah sewa kami...dapat jugak semalam berbuka puasa sama2..masak simple2 jek tapi happy..hehe

Kami pun takleh nak ke sana sini sangat buat masa ni..abg gambo dalam process recovery...ada lagi luka2 basah...nak makan sendiri xleh, mandi sendiri xleh, poo poo sendiri pon ecah basuhkan...kesian dia...Alhamdulillah, ada jugak pahala di bulan puasa ni sebab jaga suami..Ada hikmah di sebalik semua ni kan? :')

Okey la, ecah cuba kejar2 masa nak update selalu...sharing2 ngn korang...sapa sudi baca, baca lah...hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis