31 May 2013

Daily Life: Mekap Artis Wedding (Jerantut, Temerloh & Kawasan2 Yg Sama Waktu Dengannya)

Assalamualaikum

Malam ni rasa nak buat review pulak...xpe, bukan iklan berbayor pon..ikhlas lagi sudi nak meng'up kan sorang MUA ni..

Ecah rasa bakat dan orangnye memang perlu diwar-warkan...baru2 ni ecah nak tolong adik ipar carikan MUA area Jengka, Jerantut, Maran or Temerloh...tapi cari punya cari..punye la susah....ade pon biase2 aje...stress jugak la...sedih

Pastu last week ecah gi wedding BFF ecah...kenal2 ngan mak andam ni...MUA dan jugak wedding boutique owner...ecah tengok die mekap pengantin, Masya-Allah, cantik dah flawless gituuuu!memang lawa..

Pulak tu, die punye pelamin lawo, baju2 die untuk pengantin pon lawo...even baju untuk pengantin lelaki pon lawa yg amatttt...suka sangat tengok...

flawlesssssss
ohmai cantiknyewww kawan i.....
Cantik kannnn...nak tengok sikit lagi ade kat entri ecah sebelum ni....memang cantik and puas hati..ecah pulak yang rasa puas hati dengan mekap dan set pelamin dia semua...

So, kalau ade yang berminat, boleh la contact akak ni ye...butik dia ade kat Jerantut...org2 Jerantut weh, rugi kalo x hire akak ni tahuuuuu....


Ok la..itu saje sesi promote saye utk malam ini..hehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

30 May 2013

Daily Life: Drama Pagi Laki Bini

Assalamualaikum

Hari ni ecah ade presentation dalam class..Bagi mengelakkan esok lambat dan kelam kabut, ecah grab la baju kurung dalam almari...seriously sepanjang satu semester ni xpenah pakai baju kurung...tapi hujung2 sem ni banyak presentation, so pakai la jugak kan....

Pagi tadi dgn senang hati siap2 nak gi class..agak lambat jugak tapi x la kelam kabut sebab baju dh siap iron kan....tapi bila sarung baju.........errrkkk...KETAT! Cuak dah...mcm mane boleh ketat ni...kt lengan n dada...

Tapi xleh nak buat ape...kene tukar baju..thats mean kena iron lagi la kan!huuu...amek baju lain, tp sebelum iron abg gambo pesan try dulu baju tu...so ecah pon try laaaaa....omakaihhh....yg tu pon KETAT jugak!baju fevret tuuuuu...uwaaa..sedey..sedey..

Ambik la pulak baju lain......nasib la muattttt...so iron la kan....pastu abg gambo tolong ironkan kain....ecah sambil duduk menung la....diriku ini dah makin gemok...huuuu..terus nangis sbb stress....sedih gila rasa...tiba2 down...abg gambo siap pujuk suruh cool..nanti pikir kemudian masalah ni..pikir nak gi kelas jek..

pipi oh pipi..kenapa engkau tembam...huuu

Hmmm...gi kelas siap menung sambil drive..alahaiiiiii..dh la mmg chubby, makin dipam-pam la pulokkk...adeh cemane ni.......

Be Healthy, Be Happy! Yelah..makin healthy la ni, tp x happy...huhu

Sekian...xoxo-ecahdenan

28 May 2013

Daily Info: Kopi Melegakan Sakit Kepala?

Assalamualaikum..

Wah, bile dapat tau pasal ni maka ecah lebih seronok dan gumbira...mane x nye, ecah ni addicted kopi dan nescafe...xleh bau..mula la terbuai2...bau kopi sedap kan?

Fakta ni berdasarkan info yg ecah dapat la dari goole...nanti ecah attach....teorinye adalah

kopi yg sedap hey, kopi yg sedappppp....


1.Headache happens when the body releases adenosine, a chemical that inflames blood vessels, causing throbbing and pain. The caffeine in coffee puts the kibosh on adenosine and helps constrict blood vessels

2. Caffeine increases the effectiveness of pain relievers, helping the body absorb them more quickly for faster relief. Hence, many pain pills contain caffeine, and that’s why popping Advil with your joe can help your noggin.


Maaflah ecah copy and paste jek fakta ni dri website itu tanpa translate...sebabnye kalo translate ke laut maksud die..hahaha..harap korang boleh faham maksud yang nak disampaikan tu...hehe...


ecah amek fakta ni dari : womenshealthmag.com
Lagi pun website womenshealth ni mmg best...nama pun semua fakta2 pasal perempuan...banyak info...bookmark la kan, ape lagi...hehehe

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

Daily Life: My BFF is Married!

Assalamualaikum

These past few days, ecah sangat busy menghadiri wedding kawan masa kat UTM dulu...since she is my bestfriend, my fashion advisor, my kaunselor and my everything la in our friendship, ecah stay dari hari nikah sampai lah sanding..sebabnye, dia hire abg gambo jadi OP dia...hahaha

Alah, kalo x ambik abg gambo pon kite kompem stay kt kenduri dia sampai habis tauuuu...ok la, ecah share sikit ye pic, abg gambo x bagi share lagi...kedekut lahaiiiiii...hehe

Solemnization Theme (Blue + White)

Saiyedar + Faaiz (24th May 2013)

ida dah jadi hak milik faaiz...haih...susah la nak kacau ida dah pasni..hehe

so schweettttt....


Reception Theme (Tiffany Blue+Red)

satu jek sempat cilok dr abg gambo..hehe

Ape pon, selamat sudah BFF saye jadi isteri orang...semoga perkahwinan korang dirahmati dan dilindungi Allah..happy2 selalu, cepat2 la dapat baby ye...lintas aku ni pon xpe...bagi la peluang kt korang dulu yang naaaaakkkk sesangat baby kannn..hehe...

Sekian saje..nanti bila ade gambar cantik ecah story lagi..siap boleh promote abg gambo punye service pulakkk...hew hew hew

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

27 May 2013

Nuffnang: Premiere Screening of Pee Mak

Assalamualaikum

Walaupun cerita ni dah agak lambat, tapi ecah still nak share dengan korang sebab best..hehe

So, last Tuesday (21 May 2013) ecah nampak Nuffnang share kt Facebook yg dieorg ade tiket lebih utk movie Pee Mak..dia suruh share post and isi details je, so ecah pon lelaju la isi...konon2 nak cuba nasib..mengharap pon tak sebab xtau sedap ke idok cerita Pee Mak ni kan...

Sekali dapat daaaa..Nuffnang email and reserved 2 tiket utk ecah utk tayangan pukul 9.15pm malam tu jugak kat Midvalley..so saye pon laju2 ajak abg gambo..xkire esaimen x esaimen, mende free xkan nak tolak kan?hehe

So berangkat la kami ke Midvalley tgok cerita ini


Nampak mcm horror a.k.a seram bangat...tapi bila ditengok manusia 4 ekor kat bawah tu mcm poyo a.k.a lawak jek..pelik jugak kan..cerita Pee Mak ni mcm kesinambungan Nang Nak la...seram gile cite tu kan...so ecah nebes la nak tgok Pee Mak ni

Nak tau cite ni mcm mane?

Masuk panggung--------Duduk-------Iklan Kejap--------Cerita Start--------Ketawa------Guling2-------Ketawa------Saspen------Ketawa Sampai Nangis------Ketawa Lagi------Nangis Terharu-------Ketawa----Tamat

Nampak x betapa banyak ketawa? Seriously cerita ni lawakkkkkkk...lawak habis..lawak nak nangis...semua la lawak...

Dari mula sampai habis kelakar gilaaaaaaaa...puas hati sesangat la cerita Pee Mak ni

Cerita ni pasal si Pee ni pergi perang, tinggalkan isteri, Nak yang sedang sarat mengandung,pastu si Nak mati sebab lahirkan anak sorang2..pastu Pee ni balik bawak kawan2 dan kawan2 perasan yang si Nak tu hantu..so macam mana dieorang nak sampaikan ke Pee yang isteri dia hantu? Korang kena tengok sendiri...

Kalau rasa nak gelak ketawa, hilangkan stress, WAJIB tengok Pee Mak ni...Sumpah x rugi beli tiket! Cepat2 tengok Pee Mak kat pawagam berdekatan 6 June ye!!!! :D

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

24 May 2013

Daily Life: Banyak Nak Cerita

Assalamualaikum

Ecah dah selamat sampai rumah mak mentua...boleh tahan jem jugak perjalanan nak balik ke Pahang malam ni...nak cuti punya pasal kannn

Minggu lepas busy, x sempat nak update blog..padahal ade menda nak cerita...xleh tangguh lama nanti basi...tapi terpaksa hold kejap...nnt saye update

Tengah excited ni...esok BFF punye wedding...abg gambo jadi Official Photographer...suka suka....nanti yang ni pon nak kena cerita dalam entry..hehe

Ok la nak tidoooo....muka kena comel sebab kawan kita nak kawen esokkk..yeayyy

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

20 May 2013

Student Life: Lagi 2 Minggu Katanya

Assalamualaikum

Malam ni tengah bersiap2 nak prepare untuk presentation hari esok..haih...esok kena berlakon pulak jadi client yg ada masalah keluarga..ok la kan, skrip ada depan mata..

Hari ni pulak full day buat shooting sesi kaunseling ngn ahli kumpulan..boleh tahan penat..

ini la group mate saye! kaunselor, suami, dan isteri..hehe

Duduk sembang2 dengan kawan2, rupanya ada lagi 2 minggu kelas, lepas tu study week,pastu final exam...yang paling ditunggu2, CUTI SEMESTER! yeayyy!!!

Memang ecah skip semua kecuali cuti sem..x sabar lahaiii..ade kenduri adik ipar (gulp, banyak keje x disiapkan lagi) plus nak cuti2 dok umah baca novel...hehehe

Ok lah, nak sambung termenung depan buku...alahai ilmu dan pemahaman, tolong la masuk dalam otak saye ni....stresss!

Be Healthy, Be Happy!

Xoxo-ecahdenan

16 May 2013

Daily Life: Selamat Hari Guru

Assalamualaikum

Siapa saya pada hari ini adalah berkat restu dan hasil didikan Mak dan Abah....dan antara yang penting, cikgu2 yang membantu membentuk jati diri dan personaliti diri...

Terima Kasih Cikgu atas 21 tahun ini...dari tadika sehingga ke universiti..Alhamdulillah juga kerana hingga ke hari ini saya masih belum jemu menuntut ilmu...

Terima Kasih

Cikgu Tadika Chini Timur 2
Cikgu SK Chini Timur 2&3 (Darjah 1-6)
Cikgu SMK Agama Pahang Muadzam Shah (Tingkatan 1-5, Lower 6 dan Upper 6)
Pensyarah Pem. Juruteknik Sistem Komputer PRODATA Tekam Plantation (6 Bulan)
Pensyarah UTM (2008-2011)
Pensyarah UKM (Feb 2013 sehingga sekarang)



Jasamu dikenang, semoga Allah memberikan rahmat dan redhanya kepada anda dan keluarga anda..

I Love You All...

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

14 May 2013

Nuffnang : Buddyz Aizat with DiGi

Assalamualaikum

Disebabkan agak busy dan tak sempat nak update terus, so ecah curi masa sikit hari ni nak share pasal event yang ecah join baru2 ni

Sabtu minggu lepas, 11 May 2013 ecah telah menyertai satu event ala2 meet and greet bersama Aizat Amdan..event ni anjuran DiGi, bersama Nuffnang jugak yang melibatkan aktiviti tengok Aizat Amdan busking sambil buat shooting iklan BuddyzAizat dengan DiGi

Nak cerita pengalaman satu persatu ni..hehe..dimulakan dengan pagi yang lambat, ecah n mekonie bergegas (pecut) ke lokasi event iaitu di Taman Tasik Titiwangsa selepas stress dengan kelewatan kiteorg ditambah pulak dengan sesat sana sini..huhu

Akhirnya sampai jam 9.20am iaitu lambat 10min dari Aizat Amdan sendiri..sekarang sapa artis?haha..lepas daftar, dapat goodie bag dan duduk2 lepak mingle dengan 10 orang blogger yang lain (10 org je tau Nuffnang jemput), person in charge from DiGi ajak kiteorg tengok Aizat Amdan busking bawah pokok sambil standby nak shooting iklan dia...

Sambil2 tgok tu perasan jugak ade sekumpulan 'remaja' lain tengah buat shooting...lari2, gelak2 ketawa siap berguling atas rumput...ingat mende la kan...siap ade kamera, pengarah, van, meja, payung semua lah...kiteorg dok tenung sorang demi sorang...

Mula2 perasan Alif Satar, pastu....macam Wawa Zainal, pastu dok tanya2 siapa la pelakon laki tu, rupanya Syed Ali..pastu yang comel sorang lagi x kenal...errrr..maafkan saye...rupanya dieorang pon sama la dalam iklan DiGi tu nanti...buat shoot ngn Aizat Amdan...makin tekun la kami menonton sebab ade Wawa Zainal yg comel tu..hehe

Tiba2 ade pulak krew penggambaran ajak kiteorg semua join shooting...cameo jek...tukang meriahkan suasana buat eksaited nampak Aizat Amdan, tapi xde skrip pon...caya lah..dalam panas terik tu, pastu kejap Action, pastu Cut, pastu kene buat lagi sekali..baru pelakon pembantu, belom pelakon utama lagi...perghhhh

Ape pon, layan gambar...suara Aizat Amdan live memang besttttttttttt....



krew asyik angkat papan ni jek..poyo!ahaha

dari kiri (akak x jumpe blogggg..bak kata mekonie, Cik GKSB, Anis Athia and Mek Onie)

comei2 blako..hehe

artis2 tgh setup set

candid Aizat Amdan tgh sound test

kesian Aizat Amdan kepanasan, kesian lagi kami xde org payungkan..wuwuwu

ape lah yg dieorg riang ria sambil berlari ni kan..hehe

ade jugak muka ini..haha

Bagi ecah, event ni adalah experience once in a lifetime...bukan selalu kan..seronok jugak boleh kenal2 dengan blogger lain, boleh belajar mcm mana life artis...memang susah weh....kesian dieorg...

Thanks to Nuffnang atas invitation, thanks jugak to DiGi sebab nak masukkan muka kami dalam iklan BuddyzAizat..glemer la I lepas niiiiii..haha

Be Healthy, Be Happy!

sekian...xoxo-ecahdenan

13 May 2013

Student Life: Final Exam

Assalamualaikum

Pejam celik, dah nak habis satu sem pengajian kt UKM..sekejap je rupanya...

Tapi....bila dok flashback balik mende la aku dah belajar sepanjang satu semester ni...rase blur pulak...mende ek?blank...hahaha..risau jugak..dengan assignment melambak, final exam dah dekat pulak tu....adehhh

Hari ni classsmate kat group share jadual exam..sebulan lagi!berdebar la pulak...exam xde gap pulak tu...huhu..abg gambo pulak dok tanya hari2, dah study ke?dah study ke?kite dok sengih2 jek..sengih sebab x study lg...iskk

Katanya exam nanti 11-13 dan 19 Jun..sebulan lagi kalau kira2...adoi...stress!

I must do something!


Be Healthy, Be Happy!


sekian...xoxo-ecahdenan

10 May 2013

Daily Life: Ayah

Assalamualaikum

5 Bulan, Genap...10 Disember 2012, hari yang gelap..paling gelap dalam hidup ecah..hari paling merobek hati, melemahkan semangat...tanggal pemergian abah yang tersayang.......

Setiap bulan, setiap kali sampai tarikh 10 hari bulan, mesti teringatkan abah...rindu abah...

Hidup jadi berbeza tanpa abah...sangat2 terasa kehilangan abah...pedihnye....

Hargai ibu bapa anda sementara mereka masih ada...walaupun kita dah dewasa, kehilangan seorang ayah tetap akan memberikan kesan yang mendalam kepada hidup kita...

Semoga kami diberikan kekuatan utk menghadapi hidup yg mendatang tanpa abah..tiap kali rindu abah, mengalir air mata...teringat wajah abah..terdengar suara abah...tapi hanya dalam ingatan....

Semoga Abah Tenang Di Sana..

Semoga roh arwah abahku, Adnan Bin Adam dicucuri rahmat dan diberi ketenangan...Ameen :')

Miss You So Much Abah

09 May 2013

Daily Life: A Time For Myself

Assalamualaikum

Haihhh...esok dah Jumaat, sekejap sangat masa berlalu..

Letih, balik2 rumah bersepah...x sempat nak kemas...hari2 kelas, x kelas discussion..dapur pon dah seminggu x sentuh...bizi sangat ke

Sedih...masa untuk sendiri n keluarga pon mcm dh xde...kononnye bizi sangat kan belajar...Allahu, penatnyeee..give pon ade kadang2..tp abg gambo bagi semangat supaya terus kuat...Insya-Allah

Kalau tiap hari pon ulang alik dari sini nak ke UKM, parak gak minyak n touch and go..kalo dah harapkan suami je bagi duit, hmmm...bajet cukup2 jek...risau lah...

Nak cari keje, kalo dpt, rasa nak berhenti..hmph

Arghhhh...jangan la give up wahai semangat..........






Sedih...Abahhhhhhhh :'(

06 May 2013

Daily Life: Help! I Need Wedding Guestbook!

Assalamualaikum

This is really urgent, I have another 1 month to make sure I have the right person to do this..huhu

Actually adik ipar mintak ecah carikan wedding guestbook ntk dia..memang dah cari dari awal hari tu..tapi...saye pulak yg tercerewet..al-maklum la nak carikan untuk orang kan, kena la cari yang lawa2

Kawan2 ade x nak suggest mana2 guestbook yg korang pernah tempah dan sangat cantik dan affordable?

Nak order dalam minggu ni jugak, ade lagi sebulan lebih...huhu

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

02 May 2013

Daily Life: Tak Sempat

Assalamualaikum

Ecah ambik masa laju2 sebelum gerak gi class..dalam tengah siap2 ni sempat lagi nk update blog..hehe..bukan apa, sekarang rasa banyak sangat menda nak diselesaikan, lepas tu banyak jugak menda yang x sempat..cepat sungguh masa berlalu..huhu

Cerita minggu lepas pon x sempat nak update..assignment berlambak pon x sempat nak buat..kadang2 terfikir ape yang aku buat sampai x sempat sangat ni?tapi ape yg aku buat tu mendatangkan keuntungan kat aku x?adehhhh

Semoga dipermudahkan segalanya..nak sangat update blog hari2..baru la minah leter kannnn..hehe

I'll get back to you soon!

Be Healthy, Be Happy!

sekian...xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis