26 April 2013

Daily Life: Peluang Yg Terpaksa Dilepaskan

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua..

Hari ni ecah nak balik kampung dengan adik ipar..disebabkan minggu ni abg gambo kena gi Melaka atas urusan kursus, saya kene bersendiri lah..huhu

Baru2 ni, ecah join contest HOTFM...makan together2 lagi syok dengan coca cola...pastu tadi, orang dari hotfm call cakap penyertaan ecah terpilih untuk pergi tour makan2 dengan hotfmcrew...pulak tu, esok la hari nak gi makan dengan dieorg!

Adehhhh..disebabkan ecah nak balik kampung hari ni, terpaksa la tolak tawaran tu...sedih gilaaaaaa...kalo x, boleh bawak dieorg makan kt tempat pilihan ecah...memang rasa rugi sangat, tapi ada perkara lebih penting yg ecah perlu dahulukan, so terpaksa la tolak rezeki kali ni...

Insya-Allah lain kali boleh cuba contest lain pulak kan..huhu

Be Healthy, Be Happy!

Sekian..xoxo-ecahdenan

24 April 2013

Daily Life: FRIM Kepong

Assalamualaikum

Minggu ni ecah bz sikit, x sempat nk story ape2 kat blog ni..huhu..

Hujung minggu lepas iaitu hari Ahad, ecah duduk melepak kat rumah jek..mulanya plan nak tido jek seharian sebab malam tu tak boleh tido langsung...entah ape sebabnye...agaknye sebab dah minum nesface sampai 2 gelas kot...huhu

Tapi pagi2 Ahad adik ipar call, katanya akak ipar ajak gi mandi manda kat FRIM Kepong..konon2 nak picnic jek, nak layan anak2 sedara main air..last2 semacam jek kita bungkus baju..haha

Perjalanan dari Puncak Alam ke FRIM Kepong x sampai 30 minit pon...dekat sangat rupanya...tapi kami sampai dah tengah hari jugak sebab lambat siap ngn kena gi beli KFC untuk lunch...kena la masuk bandar Selayang...lambat xpe, yang penting dapat makan...haha

Alhamdulillah cuaca elok, seronok pulak dapat buat aktiviti mcm ni...menenangkan perasaan dalam suasana alam semula jadi..serius sangat FRIM Kepong ni memang sangat cantik dan banyak aktiviti bagi pencinta alam..aktiviti yang paling ecah suka adalah Canopy Walk...

Oh ye, lupe pulak nk bagitahu..entrance fee RM10 tau...tapi kalau nk Canopy Walk kene beli tike RM5 kot...lupe dah..hehe


Canopy Walk ni maksud die jalan atas jambatan gantung...pastu kan kat bawah kite hutan dan pokok2 yang tinggi dan besar2 macam payung..sebab tu dia panggil canopy walk kot...nak naik sampai ke jambatan gantung ni kena hiking sikit..memang mengah..penatttt..tapi tu cerita lama..haha..cerita baru nye, ecah datang FRIM ni mandi2 n makan jek

Disebabkan kami ni bawak kanak2 kemetot (termasuk saye..huhu) kami mandi kat tempat cetek jek..eksaited la bagi budak2, bagi orang beso ni rase nak nangis jek..haha..last2 panjat batu cari tempat2 yg dalam sikit...

So ecah saje nak sharing2 aktiviti anak2 sedara yang eksaited main air termasuk mak sedaranye...hehe


baby maisarah


ni kakaknye mairah, tomb raider katanya mama die..hehe

anak sape xtau tapi comel bangattttt

siap ade orang pasang khemah..lama agaknye picnic..hehe

die bab gambo mmg suka...siap feeling lg..hehe
dah siap mandiiiiiiiii

Masalahnye gambar tuan blog ni memang x kan masuk lah...kalo comel mcm kanak2 di atas xpe jugak kan...muahaha...ha, buat orang KL, kalo agak2 dah xtau dah nak kemana time hujung minggu, bosan, poket kering, maka sila la masak ape2 yang ada kt rumah, gi FRIM Kepong, cycling ke, canopy walking ke, jogging ke, pastu mandi2 n makan2 ye..jimattttt..sihat pon sihat....kan?hehe

Sape2 nak gi FRIM, jgn lupa roger saye..nak join jugak!lalala

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

20 April 2013

Daily Life: House of Doll (Miss Fazura)

Assalamualaikum

kalo boleh nak buat entry pendek jek..xde gambo...hari ni penat outing teman sis in law beli gelang ntk nikah die nanti..harga emas turun, sangat berbaloi okey beli emas minggu ini sahaja..kedai emas ramai sangat orang Masya-Allah...ramai,penuh,sesakkkkkk....next week x jamin harga rendah ke x..huhu

eh?tiba2 ade gambar, sebab abg gambo paksa letak gambar mase ecah dok menaip entri ni..semangat sampai hantar email bagai...haha

malam tadi kebetulan singgah House of Doll, ala butik Miss Fazura si pelakon tu...itu pun kebetulan jalan2 kat Telawi Square sebab nak cari kedai spek mata ngn sis in law...TER, ok...TER'nampak la house of doll sebelah Affin Bank...terus eksaited nak gi

walaupun xde la Fazura dalam tu, tapi butik die ni sangat cantik dan exclusive...baju die siyes lawa..tambah2 yg pattern bunga2 kecik tu..memang i loike...tapi x beli sebab abg gambo xde sekali...cesss...melepassss...

tapi kan...kan...memang best la butik Fazura...wangi sangat...walaupun dia xde, rasa mcm die ade kt situ...wangi!happy kot..selesa...so korang2 yg duduk Keyel, paling tidak pon, sekali pergi la merasa jalan butik dia...amek nak, promote cm dapat komisyen...hehe

ok la, kate nak pendek sangatttttt...ngntok dah ni...krohhhh

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

Daily Life: Meatball & Burger Bakar Abang Burn

Assalamualaikum

Hai!saye baru balik dari Shah Alam ni...malam ni memang semangat sangat nak gi makan Burger Bakar Abang Burn..ni irene nadia punye pasal la ni, die yang pregnant, kita yang mengidam berkobar-kobar nak makan meatball..hehe

Mulanya xde la berharap sangat dapat gi sana, tapi alang2 dah jalan2 ke Tesco dekat Stadium Shah Alam tu, ecah kenen2 abg gambo supaya bawak gi makan kt BBAB..sebabnye tertarik dengan meatball yg asyik disebut2 orang..

Akhirnya lepas pusing2, dapat jugak jumpa...lokasi BBAB kat Shah Alam ni adalah di belakang KFC, Shell n Esso Seksyen 7 Shah Alam, dekat dengan UiTM jugak..blok pertama lepas masuk simpang, sebelah jalan besor ye...ecah bagi tau siap2 sebab tadi puas pusing ke dalam kat Barra n Nasi Lemak Cinta Sayang nun, padahal dok depan2 jek..huhu

Service BBAB kat situ memang best, cepat jek siap..beratur tu depends la kan...kalo tengah ramai, panjang la sikit beraturnye, tapi lepas oder, memang x perlu tunggu lama..sekejap jek siap...cuma yang kureng meja dia macam x cukup...kena tunggu orang siap makan..so yang tengah makan tu sabor jelah kalo orang duk tenung tunggu awak siap makan..geram kan?haha

Ape pon, thanks bebanyak la kt abg gambo sebab bawak saye gi ini...memang sedap!yeayyy


dah xserupa beger sebab dah separuh makan..hehe

tasty and juicy meatball!super yummy!
Alhamdulillah berkesempatan makan makanan yang sangat sedap ni...yeay..anda2 semua, kalo dekat dan teringin, sila la ye ke Burger Bakar Abang Burn.. (^_^)

Be Healthy, Be Happy!
xoxo-ecah denan

17 April 2013

Daily Life: Facts About Men

Assalamualaikum

Ecah jumpa info ni kat facebook...ada someone yg share kt situ..and I found this funny but yet, SO TRUE! Cuba korang baca dan fahami..well, this is 100% how mens are..jangan x percayaaaaa..hehe



AT LAST A GUY HAS TAKEN THE TIME TO WRITE THIS ALL DOWN
FINALLY, the guys' side of the story. ( I MUST ADMIT, IT'S PRETTY GOOD.)

WE ALWAYS HEAR 'THE RULES' FROM THE FEMALE SIDE
NOW HERE ARE THE RULES FROM THE MALE SIDE

THESE ARE OUR RULES!

PLEASE NOTE. THESE ARE ALL NUMBERED #1 ON PURPOSE!

1. MEN ARE NOT MIND READERS.

1. LEARN TO WORK THE TOILET SEAT. YOU'RE A BIG GIRL. IF IT'S UP, PUT IT DOWN. WE NEED IT UP, YOU NEED IT DOWN. YOU DON'T HEAR US COMPLAINING ABOUT YOU LEAVING IT DOWN.

1. CRYING IS BLACKMAIL.

1. ASK FOR WHAT YOU WANT. LET US BE CLEAR ON THIS ONE:

SUBTLE HINTS DO NOT WORK!
STRONG HINTS DO NOT WORK!
OBVIOUS HINTS DO NOT WORK!
JUST SAY IT!

1. YES AND NO ARE PERFECTLY ACCEPTABLE ANSWERS TO ALMOST EVERY QUESTION.

1.. COME TO US WITH A PROBLEM ONLY IF YOU WANT HELP SOLVING IT. THAT'S WHAT WE DO. SYMPATHY IS WHAT YOUR GIRLFRIENDS ARE FOR.

1. ANYTHING WE SAID 6 MONTHS AGO IS INADMISSIBLE IN AN ARGUMENT. IN FACT, ALL COMMENTS BECOME NULL AND VOID AFTER 7 DAYS.

1. IF YOU THINK YOU'RE FAT, YOU PROBABLY ARE. DON'T ASK US.

1. IF SOMETHING WE SAID CAN BE INTERPRETED TWO WAYS AND ONE OF THE WAYS MAKES YOU SAD OR ANGRY, WE MEANT THE OTHER ONE.

1. YOU CAN EITHER ASK US TO DO SOMETHING OR TELL US HOW YOU WANT IT DONE. NOT BOTH.
IF YOU ALREADY KNOW BEST HOW TO DO IT, JUST DO IT YOURSELF.

1. WHENEVER POSSIBLE, PLEASE SAY WHATEVER YOU HAVE TO SAY DURING COMMERCIALS.

1. CHRISTOPHER COLUMBUS DID NOT NEED DIRECTIONS AND NEITHER DO WE...

1. ALL MEN SEE IN ONLY 16 COLORS, LIKE WINDOWS DEFAULT SETTINGS..
PEACH, FOR EXAMPLE, IS A FRUIT, NOT A COLOR. PUMPKIN IS ALSO A FRUIT. WE HAVE NO IDEA WHAT MAUVE IS.

1. IF WE ASK WHAT IS WRONG AND YOU SAY 'NOTHING,' WE WILL ACT LIKE NOTHING'S WRONG. WE KNOW YOU ARE LYING, BUT IT IS JUST NOT WORTH THE HASSLE.

1. IF YOU ASK A QUESTION YOU DON'T WANT AN ANSWER TO, EXPECT AN ANSWER YOU DON'T WANT TO HEAR..

1. WHEN WE HAVE TO GO SOMEWHERE, ABSOLUTELY ANYTHING YOU WEAR IS FINE...REALLY.

1.. DON'T ASK US WHAT WE'RE THINKING ABOUT UNLESS YOU ARE PREPARED TO DISCUSS SUCH TOPICS AS FOOTBALL OR MOTOR SPORTS.

1. YOU HAVE ENOUGH CLOTHES.

1 .. YOU HAVE TOO MANY SHOES.

1. I AM IN SHAPE. ROUND IS A SHAPE!

1.. THANK YOU FOR READING THIS. YES, I KNOW, I HAVE TO SLEEP ON THE COUCH TONIGHT.. BUT DID YOU KNOW MEN REALLY DON'T MIND THAT? IT'S LIKE CAMPING...

PASS THIS TO AS MANY MEN AS YOU CAN - TO GIVE THEM A LAUGH...

PASS THIS TO AS MANY WOMEN AS YOU CAN - TO GIVE THEM A BIGGER LAUGH, BECAUSE ITS TRUE!



see?I can't argue about this you know!hehe


Be Healthy, Be Happy!


sekian...xoxo-ecahdenan

16 April 2013

Daily News: Boston Marathon Explosion

Assalamualaikum

Ecah tahu berita pasal letupan yang melibatkan kehilangan nyawa dan kecederaan kritikal ni siang tadi..tengok isu ni trending kt twitter..last2 cuba usha youtube...ingatkan dah lama jadi, rupanya lebih kurang pagi tadi...teruk sangat keadaan letupan tu...memang insiden disengajakan ni sebabnye dibuat pd hari marathon bandar Boston ni..


Memang agak sedih bila baca ada sesetengah cerita yang dieorg bagi share..tambah2 lagi ade melibatkan kematian kanak2 yg berusia 8 tahun..apalah dosa budak kecik tu kan...

Semoga pihak yang terlibat tu dapat pembalasan..Ape pon, hanya Allah yang tahu disebalik semua kejadian ni..

Diharapkan Malaysia sentiasa aman seperti yg sedia ada (except insiden Lahad Datu)..Amin

Be Healthy, Be Happy!

Sekian...xoxo-ecahdenan

12 April 2013

Daily Life: Bubble Talk Plan

Assalamualaikum

Sebenarnye hari ni masih lagi stress dengan assignment...hampir burnt out, tapi nasib la masih waras lagi..kalo x guling2 kestressan la saye...

Sambil nak menenangkan diri dari bebanan assignment, ecah kembali kepada tugasan yg adik ipar bagi untuk wedding die yg bakal berlangsung bulan 6 ni...Salah satu plan yg ecah nak laksanakan adalah bubble talk..

Mu tahu dop gapo bubble talk tu?Alahhh..ramai bride to be n ex-bride kt sini kan..mesti korang tahu..yg bujang pon tahu punyeeee..hehe..haaa..mende ni la ecah plan nk buat ntk wedding adik ipar..sebabnye die dh suruh in charge keseluruhan ntk meja guestbook nnt...huu..nebes..x penah buat mende2 mcm ni..

Buat masa ni xde idea keseluruhan..belom listkan lagi sebab bizi kan..tapi bubble talk ni ecah nk buat sendiri jek..nanti cari la kan mana2 tutorial, pakai kertas warna..bukan susah mane pon...kalo nk beli bazir....








p/s: semua gambar kredit to google ye

Sebenarnye banyak lagi kan..boleh tulis sendiri ikut ape yang kita suka...boleh customized jugak untuk bahasa melayu or arabic..so Insya-Allah, ecah akan usahakan!hehe

Ini baru bubble talk, keseluruhan booth tu cemana la pulak kan???iskk..takutnyeeee

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

11 April 2013

Daily Life: A Little Update of Here and There

Assalamualaikum

It's mid-sem break, yeay! no classes, yeay! got to finish all the assignments, errrr...yeayyyy???

huu..begitulah monolog dalaman saye sepanjang minggu ini..memang, memang minggu ni minggu cuti..tapi say goodbye to cuti, haruslah menghadap laptop dan ulang alik ke pusat sumber fakulti utk menyiapkan assignment yang menimbun tu...memang stress

ecah siap namakan minggu ni as #MyAssignmentWeek..ha siap hashtag gitu...mcm la kat TwitterSaya kan?hehe..by the way..minggu ni memang buat sakit kepala..setiap hari buat assignment, tapi yang siap baru satu..ade lagi 3 weh...kononnye nak siap esok..sabtu dan ahad boleh enjoy...tapi bolehkah?mampukah?itu kita tunggu dan lihat..isk isk

oh ye, ecah nak sharing ngan korang ni..ecah dh berjaya mendaftarkan diri utk jadi agen satu produk ni...Alhamdulillah...mungkin ini satu permulaan..langkah kecil untuk mengubah diri dan jugak orang lain...Insya-Allah..tapi no worries..bukan bisnes MLM ke ape...jual produk aje..produk kesihatan...hehe...jangan fikir macam-macam haaaa...:p

I try to be frequent on blogging...tried hard..insya-allah kalo boleh xnak la kan macam biskut chipsmore..tapi rutin seharian yang xde la sibuk mana, tapi tetap memerlukan masa yang banyak membuatkan ecah x cukup tangan...tambah-tambah lagi sebab jarak perjalanan dari rumah nak ke UKM..perghhh..boleh kebas bontot tahuuu

Semoga Allah permudahkan...sabar cah...4 semester jek..chayoookkkk!

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan


03 April 2013

Daily Entertainment: CNBLUE IS COMING TO MALAYSIA!!!

Assalamualaikum

Ok, kadang2 memang ecah ni gila korea..tambah2 lagi kalo bab2 boy band CNBLUE ni..huu..dah la semua comel2, lagu best pulak tu..excuse me, x main la joget2 okey..abang2 CNBLUE sume main gitar n drum ajeeee..hehehe

Masa leka layan newsfeed Facebook, ecah nampak announcement dari fan group CNBLUE, mengatakan yg dieorg akan datang ke Malaysia tahun ni untuk World Tour...I was likeeee..huuu..kenapa la korang datang time aku ni dah dewasa begini...adalah lebih patut untuk datang semasa aku masih remaja gituwww..huhu

Alamatnye memendam perasaan dan berharap agar ade la insan2 yang baik hati akan share sikit2 footage dioerg kt concert tu nanti..sedih kan?tapi first thing first..bukan mati pon x tgok konsert..cukup la setakat layan lagu...cewahhh..matang sungguh kenyataan itu..pfttt

Bagi Die Hard Fan CNBLUE, sila bukak DI SINI untuk maklumat lanjut berkenaan tempat, masa dan harga tiket (kau jgn harap la murah..haha)


Dah2, cukup la tu lagho..marilah sambung buat esaimen...huhu

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

Student Life: Anda Ditawarkan

Assalamualaikum

Malam tadi tiba2 terajin nak bukak semula website MARA..dari minggu lepas dah ecah cuba apply MARA ni..tapi entah kenapa ade masalah website sikit...pastu merajuk dah malas nak apply..

Entah malam tadi tangan gatal, nak acah sikit, lepas ke x nak isi pendaftaran tu..sekali, cuba daftar boleh, pastu terus isi detail yang dia nak..punya la panjang..tapi sebab nak duit kan, kene la bersusah sikit...sampai la ke akhirnya, jawapannya adalah ini:


TAHNIAH ANDA DITAWARKAN PINJAMAN PELAJARAN MARA

Yeayyy..seronok sekejap...padahal baru lulus apply..belom mula isi borang, sign borang dan hantar ke MARA..belom tentu MARA nak bagi..haha

Sebenarnye ecah dah try mintak PTPTN, tapi lambat sangat la...sampai hari ni belom bagi keputusan lulus ke x..so ecah try la MARA ni..mane la mampu nak suh abg gambo tanggung sorang2 kan..kena jugak mintak pinjaman

Alhamdulillah pinjaman MARA ni banyak sikit...tapi....ade syaratnye, kena la dapat result yang cemerlang lepas ni..kalo sangkut, kena tahan pulak duit satu semester..ingat best ke...sah2 la kalo dapat ni kena betol2 jaga pointer..huu..seram

Semoga dipermudahkan urusan borang untuk seminggu yg akan datang..nak mintak sign itu ini..perghh..memang serabut ni nanti..percayalah..huu

Be Healthy, Be Happy!

xoxo-ecahdenan

02 April 2013

Daily Life:Kena Tahan Abang JPJ

Assalamualaikum

Salam April semua! Semoga bulan ni lebih baik dari bulan lepas ye..kepada B2B yang dah nak dekat hari majlisnye, jangan stress2, nanti hilang seri..mana yang remeh2, mintak ahli keluarga tolong...yang penting, Be Healthy, Be Happy tau!

Ecah nak cerita pasal abang JP hari ni...siang tadi lepas balik kelas ecah ikot Jln Duta, masuk Sg Buloh dulu sebab nak lunch ngn abg gambo..so masa ontheway balik ke Puncak Alam tu kena tempuh stesen/office/ape2lahygbolehpanggil JPJ..kebetulan pulak dieorg buat roadblock hari ni..

Kalo ikutkan, ecah xde ape nak dirisaukan..lesen belom expired, roadtax kereta 11 April baru nak expired, seatbelt pakai..so saye dengan happy la lalu..

Sekali sampai turn, belom pape abg JPJ dh prit2 suruh ke tepi..ape kes pulakkkk...die keliling kereta, tgok roadtax and mintak lesen..Kita x salah, so kita x takut la kan..huhu...kalo ikutkan xde pape, pastu tiba2 die tegur : "tinted gelap ni, berapa lapis ni?siape buat?" Ecah sampai xde ayat nk keluar..ni dia kata gelap?tinted 3 tahun lepas punya ni..gelap ape lagi..

Yang nak gelak tu, cuaca masa tu mendung tau, nak hujan..pastu, tambah lagi dengan abg JPJ tu pakai spek mata hitam..nampak x permainan nye kat situ?gelap ko kata bang?cuba bukak spek dulu lahhh..org dr jauh dh nampak dh saye dlm kete ni, clean and clear..gelap ye bang?hahahaha

Last2, die bagi jalan...saje la tu, mentang2 aku sorang....nak acah la tu, nk buat org nebes...grrr

Nasib lepas!phewww

sekian..xoxo-ecahdenan


© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis