11 August 2012

Bile Dah Tak Tahu Nak Buat Apa

Assalamualaikum

1-Kebelakangan ni betol2 xde mood+idea nak menulis apa...lagipun masa macam suntuk lepas kawin ni...gi kerja, balik kerja, bukak puasa, tido...x macam bujang dulu banyak jek masa melepak..sedangkan tv pon tak sempat nak tgok..huhu

2-Ecah dah bagitau mak yang raya tahun ni sambut kat rumah abg gambo dulu...Mak kate xpela, mak paham..pandai2 la bawak diri...adey sedehhh.....xpela, bukannye tak balik terus kan...nanti raya ke-3 balik rumah mak pulak...nasib baik lah dekat...kiteorg plan if tahun tu raya puasa umah abg gambo, raya haji plak rumah ecah...tahun depan gilir2 pulak..sounds like a good plan..so xyah gaduh2...hehe

3-Dua tiga hari ni asyik x sihat jek..ecah jarang jadi lembik macam ni...sakit tekak la, cirit birit, badan lenguh2 n paling kelakar bebaru ni ecah muntah...pagi2 masa tidur lepas sahur...abg gambo dah pelik..budak opis plak dok usik2 kata ecah dah preggy...hahaha..kelako2...belom lagi okayyyy..hihi...

4-Sambutan raya kali ni simple sangat2..rase xde mood pon ade..sebab dah banyak berhabis masa kawin kan...so nak recover semula tu semputttttt...hehe....banyak mende nak dipikirkan....sangat banyak...serabut pon ada...tapi sabar jelah....Insya-Allah rezeki Allah itu ada...

5-Berkahwin ni memang indah...seronok bak kata orang...tapi, every happiness comes with a price...bukan senang2 nak dapat bahagia, bukan senang2 nak seronok...banyak sangat pengorbanan perlu dibuat..kapel lain, kawen lain...kadang2 ade mende nak luah, tak terluah...so simpan dalam hati...sebab tak semua boleh nak diluahkan sebab nak jaga hati..sebab tu perlu faham memahami...seeloknya luahkan...macam ecah, ecah amek masa sikit kalo nak luahkan rasa x puas hati ke, ape ke...stail merajuk dulu..hahaha...yang penting sabar, bersyukur dan berdoa supaya Allah tabahkan hati, tenangkan hati supaya ikhlas dan dapat menerima dengan baik...Insya-Allah hati tenang...:)

Sekian saje bebelan buat minggu ni....

Xoxo-ecahdenan

08 August 2012

Menghilang dan Berubah

Assalamualaikum

Lama dah rase x menjenguk blog ni...rasa bersalah pulak....busy sikit sebab minggu lepas balik rumah mak n mak mentua...dapat la berbuka puasa dgn ibu2 dan bapa kesayangan...alhamdulillah..ni dah balik bekerja, nak mengejar semula mood blogging saye...hehe

Kebelakangan ni, xde idea sikit nk mengupdate blog...sedangkan review nikah dan sanding belum tertunai lagi...adehh...nanti ecah usahakan ye....

Oh ye, terkejut pulak bukak NUFFNANG pagi ni...dah berubah dah layoutnye...cantik!nasib baik x susah nak explore..kalo x membebel jugak la saye ni..hehehe


nanti ecah sambung membebel lagi ye..

sekian..xoxo-ecahdenan

03 August 2012

Nuffnang Premier Screening: Step Up Revolution

Assalamualaikum


Salam Jumaat semua...yeay, dh hari Jumaat...malam ni balik kampung jumpe mak abah ecah..rase macam dah lama sangat kiteorg tak jumpe..huhu


Haa...rabu baru ni, ecah dapat free tiket lagi...thanks to Nuffnang!x sia2 buat blog entry ngarut2, akhirnye dapat gak tgok cite ni....hehe


Lokasi cam biasa, kt E@Curve, Damansara..yang special nye, kali ni ecah tgok cite ni ngn abg gambo...first time movie date ngn beliau lepas kawen ni...hehehe..


Overall, bagi pendapat ecah, cite ni sangat2 best...setiap masa ade dance, xde la jalan cerita meleret sangat...tapi pada yg dah tgok, x puas hati sebab xde certain watak lame cite Step Up tu, nasib lah kan..nak buat cemane dah dieorg xde..hehe



Ape yg best ngn Step Up kali ni adalah, tema dances die FLASH MOB..mmg best woo..xde la main battle atas stage jek..kali ni open n thrill...korang layan la kalo minat cite2 macam ni...ecah mmg suka..


So, ramai2 la korang ke cinema, layan cite baru...hehehe...Thanks Nuffnang for the tickets!


Sekian...xoxo-ecahdenan

01 August 2012

Iftar, Earpick and Surprise??

Assalamualaikum


Semalam, ecah and few office mate kluar iftar sesame kt Saba Restaurant, Setiawangsa..Kedai ni betol2 berhadapan ngn Lrt Setiawangsa nun..And makanan die memang beeeeestttt....Kiteorg makan buffet, mmg kekenyangan gile ah...Alhamdulillah....Harga buffet kt situ untuk sekepala adalah RM40.60 sekali dah ngn service charge and government tax..ok lah tu kan...makan sedap harga nak kene sedap jugak...hoho


pic kredit:google


Oh ye, sebelum ecah gi restoran ni...ecah jenjalan dulu ngn abg gambo kt satu kedai Jepun nama 100 Yen...dekat jugak dgn Saba Restoran ni...siyes barang2 dalam tu semua comel...nanti nak gi lagi sebab dah aim something kt kedai tu...haha...Sebelum balik, kiteorg beli pengorek telinga comel...Ape yg comel, ce tengok...hehe


ape yg comel nye ni???


jeng2!~ni la die yg comel...earpicks berlampu..hehe


excited ecah dpt beli earpick ni...pasni senang la kalo nk korek telinga..tapi...bukan korek telinga sendiri tau...xde makna nya berlampu or berspotlight pon...hahaha...mlm tadi test korek telinga abg gambo...seronot jek nmpk ngn terang...tapi kannnn...kannnnn...ecah terbuat telinga abg gambo berdarah sbb terbuat kuat sikit...huhuhuhu...*larikkkkk*


 And last thing to share, semalam lepas siap berbuka puasa, kiteorg lepak2 la sekejap nk melenggang perut lepas kenyang..hehe...selesa la sbb dpt private room..makan mmg x cover dah...haha..pastu opismate ecah keluar nak gi toilet, 2 orang....tibe2, abg gambo plak kate nak kluar cari air...mmg saye x saspek ape2 lah....dah kenyang, x pikir ape dah wehhh..


Sekali.........jeng2...dieorg masuk bawak kek siap nyanyi lagu Happy Birthday lagi wehhhhh...wahhh..terharu gila and serious surprise!x sangka betol dieorg plan buat mende ni..padahal besday dh lepas dah 26hb hari tu...Alhamdulillah..saye sangat happy...hehehe...






and the cake was seriously bigggggg...sape nak abiskan sume nih??huhu


overall, thanks sume kawan2 sbb buat seprise...mmg seprise wehh!patot la duduk private room bagai...ade agenda tersendiri ghopenyeee..haha


sekian..xoxo-ecahdenan

© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis