30 July 2012

Alhamdulillah...Alhamdulillah

Assalamualaikum


ALHAMDULILLAH..

Syukur kepada Allah kerana tlh melimpahkan rezeki atas ecah di bulan puasa ni....Gembira sangat masa check tadi...rase nak melompat2 pulak..mmg dah lompat pon sikit2..haha

Insya-Allah akan mendaftar bulan 9...tapi......hmmm..dalam dilemma...kene bincang ngn abg gambo dulu..mampu ke kiteorg ni....

Nak..tapi kesian kat suami
Happy....tapi rasa susah hati...

Ya Allah..tunjukkan kami jalan yang benar..permudahkan urusan kami....Berikan yang terbaik untuk kami...Amin.....

Sekian..xoxo-ecahdenan

Precious Birthday

Assalamualaikum


Dah 4 hari ecah berusia 24 tahun...wah..umur pon nk wt ticker ke...ni la satu2 nye ticker yang kita rasa nak sentiasa berlalu lambat...kalo ticker kawen tu, kalo boleh sekali kelip mata, nak pass 1 hari...punye la nak cepat kan..heh3


Tahun ni besday simple2 jek...al-maklum lah dah tua...xde la seprise2 ni...siap ade org lupa lagi besday kite..padahal tido sebelah2...(huk3) *sila terasa cepat*


Walaupun begitu (cover geram..haha) birthday kali ni mmg sangat bermakna...dapat hadiah suami..hehe..anak sedara yg comel bagi secebis memo tulis HAPPy BiRTHDAY...comelnyewww..dapat hadiah coklat in a cup+small bear...anak sedara jugak bagi...plus, dapat hadiah dr abg gambo...


Tahun ni beliau bagi ecah hard disk..amek nak kau...dah berbulan2 membebel nak hard disk..nak letak itu ini..bile sampai masa, abg gambo suh teka ade ape dalam box tu ecah x dapat nak teka..siap cakap :" entah la...sebab xtau nak ape n x rasa ade nak ape2 masa ni"..ececehhhh..padahal dalam hati....hehehe


Alhamdulillah...saye suka ngn sume hadiah yg diberi..terima kasih ye sayang2ku....*blush2*



Minggu ni balik pahang rumah mak ecah...last jumpa masa kawin hari tu...Ya Allah...serius terasa lameeee sangat x jumpe mak...Dulu masa bujang balik pahang sebulan sekali pon xpe..ni baru 2 minggu dok jauh, terasa lain die punya rindu...seriusly rindu mak n abah...kadang2 bergenang air mata bila teringat...isk3


Semoga selamat sampai pahang minggu ni...mak kata nak beli kek celebrate besday ecah yg minggu lepas..yeayyyy


Sekian..xoxo-ecahdenan

26 July 2012

24 Tahun

Assalamualaikum


Alhamdulillah....hari ni dah masuk ramadhan ke 6...Alhamdulillah syukur nikmat kepada Allah sebab membenarkan ecah bernafas hingga ke hari ni..syukur sebab masih mempunyai mak abah yg sangat menyayangi n banyak membantu, syukur sebab bagi adik beradik yang ramai yg selalu menghiburkan hati dengan macam2 ragam....syukur dengan kawan2 yg susah senang bersama, baik sama2..jahat pon sama2, insaf lagi la sama2..hehe


Dan yang paling utama...syukur atas keredhaan dan keberkatan dari Allah sebab mengurniakan suami pada usia ni...bukan setakat dapat seorang teman, pelindung dan org yg menyayangi diri ecah seadanya, tapi jugak dapat sebuah keluarga baru yang sangat baik dan sanggup terima ecah n didik ecah untuk menjadi isteri yang baik dan solehah..


Syukran Ya Allah...I'm now 24 years old...hadiah darimu sungguh bermakna, sungguh besar dan sangat membahagiakan...Alhamdulillah..


It's My Birthday Today...... (^_^)


sekian...xoxo-ecahdenan

25 July 2012

Dah Dapat!

Assalamualaikum


Hari ni saye happy sebab dh dapat CD dari OP...tapi cd resize la...so sume x edit lagi...nanti ecah abis tgok satu2 dulu baru boleh share ngn korang..hehe


asyik tersengih2 jek masa tengok gambar2 ni sume....lucu plak rasa...hehe


tapi ade yang x best jugak...ade sesetengah gambar yg ecah perasan xde dalam pic tu sume....gambar family plak tu...adeh...susah hati dah saye....so, nak tanye dulu ngn person in charge sane...ape jadi ngn gambar2 tu....kalo gambar biase xde la ralat sangat...tapi tu gambar family...uwuwuwu



hopefully sesangat gambar tu ade...ishhh....


sekian...xoxo-ecahdenan

24 July 2012

JAUH

Assalamualaikum

4th day of puasa......

Sahur sorang2

Berbuka sorang2

Tido sorang2

Status: Berkahwin

Mood: sedey...

kalo time bujang nk rindu2 yelah nampok beno gediknye...kalo dh kawen, rindu2 tp x jumpe rase sedih tu mmg menusuk hati betol lah...uwaaaa...jauh tu x jauh mane....tapi......MRR2 yg jem jadi penghalang....BENCI!

Sekian..xoxo-ecahdenan

P/S: dah la entri kawen satu pon x update lagi...dh 2 minggu dh pon kawen..isk2


How I Step Up With Nuffnang

Hi All!


First of all , Salam Ramadhan for every muslim and be patient waiting break-fasting time!


Well, this post is dedicated to Nuffnang Premiere Screening of Step Up Revolution.


If I were to organize my own flash mob, of course I'll make an event for Blogger Flash Mob in Collaboration with Nuffnang!


The objectife of this flash mob is to gather all blogger all over Malaysia to meet each other and get to know everyone better but in a fun way. And for sure i would love Nuffnang to join this because Nuffnang can be the biggest medium to spread the news of this event!


I would like to do this flash mob at Taman Tasik Titiwangsa because it it such a nice place and it's spacious! Everyone can move anywhere they want and I will make sure that there will be lots of booths to provide food and water.

Oh ya! have you heard about IM4U recently? I want the participant to be like this! So many people and they are very sporting! And who knows, our PM can join too? :D


Hmm...to make sure that all of the blogger can know each other, and also others can know that we are a BLOGGER, I think that i want to make Blogger T-Shirt which stated the blog owner's name and link! Wahhh...this can make everyone know each other easily! Haha


maybe like this


or like this

Well, this is all I planned for if I were to to organize my own flash mob event!


Till We Meet Again!


xoxo-ecahdenan

18 July 2012

KEMBALI

Assalamualaikum


Hai semuaaaaa...apa khabar ye korang2?Maaf lah ecah dah lama menyepikan diri..busy tu memang la kan...Alhamdulillah....dah selamat menjadi isteri kepada abg gambo tersayang...hehe


Dari hari selepas nikah tu dah ecah baaaanyak nk share ngn korang...tp bukak blog, tekan new post, kaku plak..xtau nak taip ape...banyak betul cerita...yang happy, x happy, sedih, tension, marah...semua ada..celaru tau..huhu....tapi bersyukur sebab Allah lancarkan urusan kami walaupun banyak masalah dalaman...banyak....sampai mati ecah xkan lupa....huhu..tapi ni kita cerita kemudian ye?bagi ecah can catch-up mood blogging dulu..hehe


Hm, ecah dah selamat bergelar isteri a.k.a Puan  Aisyah dgn sekali lafaz jek, Alhamdulillah...syukur sgt2...kehidupan jadi isteri org pon blom sepenuhnya dilalui lg..sbb semalam baru balik dr cuti...tapi x honeymoon lg tau...ntah bile, sbb sabtu ni Insya-Allah dh berpuasa dah kita...so, tangguh2 la dulu...hehe


Banyak ecah nk share ngn B2B...hmph!nnt tau...






dengan sepenuh hati sangat menyukai mekap BELIAU


sekian...xoxo-ecahdenan

05 July 2012

Indasari Wellness Spa

Assalamualaikum


Last post maybe, sebelom membizikan diri kt umah..skang ni ecah still kt KL...so boleh la lepak2 kt umah...org kt umah tu jek bizi2..cemane la dieorg sume skang kn..hehe


Haa...siang tadi ecah gi SPA..memanja2kan diri...lewat sket gi sbb konon2 nk fresh la b4 kenduri...haha...konon..


Indasari Wellness Spa ni bertempat kat Setiawangsa, berhampiran dengan Giant Setiawangsa dan berhadapan dengan Setiawangsa Business Suites..ecah dah stat gi sini sejak dari sebelom majlis tunang hari tu dah...lepas tu, tiap kali nak ke Spa, kompem gi sini


Spa ni best!Die punye massage mmg kaw2...huhu...tapi lega sume badan...pekerja dieorg pon sume peramah...panggil ecah kakak pdhal ade jek yg sebaya...budak2 muda semua...tapi sume service bagus2...


Hari ni, pakej treatment ecah merangkumi Sauna, Full Body Massage, Body Scrub, Mandi Bunga, Facial, Pedicure dan Medicure...kesimpulannye, complete sume lah....puas hati, dan puas badan...rasa lebih ringan, muka rasa bersih, badan rasa smooth...Alhamdulillah


Malam ni, nak pakai inai ngn Kak Norish..mesti ade yg kenal..yg x kenal, tunggu gambar n review dari saye yeee..hehe


Esok balik pahang, yeay!


Sekian..xoxo-ecahdenan

03 July 2012

8th KL Mental Health Conference 2012

Assalamualaikum


Hari ni hari ke-2 ecah di conference seperti yang dinyatakan di atas..pengalaman yg sangat seronok, sebab dapat menambahkan lg ilmu dan berkongsi maklumat ngn doktor2, nurse2 n clinical psychologist...tapi, otak rase peeenat sangat...banyak mende nak absorb..banyak info baru, topic baru n x penah denga..ngntok pon ade..hehe


Ape yg best?Of coz la makannn..muahaha...makan aje keje...pulak tu, mmg melantak abis2san...x pikir pon hujung minggu ni baju muat ke x...siyes x pk...once nampak makanan sedap, kaut...ngap sampai abis...ah sudahhhh..

Esok last day...banyak ckp pasal psychiatry pulak..hari ni banyak topic psychology..tapi still esok banyak mende yg berguna ntk dipelajari..seronok kenal ngn doktor2...siap org lain pon panggil ecah doktor..."doktor dari hospital mane?" hihihi...saye sengih jek..bangga jap..muahaha


Bersyukur, dalam dekat2 nak kawen ni, ecah masih blh fokus ngn conference..kalo x, rugi jek datang kalo dok termenung,,cuma ade slot2 yg mengantok tu, mmg x dapat nak elak la ecah 'terhangguk2 paham'..haha


Ok la, ecah nak kemas2 beg..ade 2 malam jek tinggal nk kemas beg ntk bawak balik pahang..tp saye malas sungguh..xde mood...


Normal ke dkt2 nk kawen ni kite sensitif?ecah kuat sgt terasa, sensitif n rase semacam jekkk...risau, takut n even rasa xde hati nak kawin...Ya Allah..jauhkan fikiranku dari bisikan syaitan....Amin...


Sekian...xoxo-ecahdenan

02 July 2012

First And Last Fitting

Assalamualaikum


Ahad lepas, ecah ade kat umah..Tujuan balik kampung ni sebab nak jumpe wedding planner n fitting baju...Selama ni memang x penah fitting baju, ni la kali pertama tgok baju kawen saye..muahaha


WP bawak baju nikah, tapi bukan the exact baju...just nk tgok saiz...pastu pakai baju sanding plak...turns out yg baju ni bukan 2 pieces cloth yg mcm ecah nak....Tapi ecah still berkenan ngan bajunye...Still kosong n belom tampal2 bunga lagi...Tapi saye okay....Ntah, selamber jek...sume serah pada WP...hehe..Baju bertandang plak, 2 pieces..sama, belom ade patch ngn bunga or pape lagi..


Selain dr fitting, kiteorg bincang la pasal pelamin, meja makan beradap n bilik pengantin...Seriously, ecah ok kan aje ngn sume mende...kadang2 rase saye ni gilo selamber..mmg ecah xde tentukan ape2 pon melainkan, serahkan semua pd wedding planner...nasib la ecah berkenan ngn sume mende die buat...haha...


Kadang2 dalam hati rasa, kan bagus kalau nikah jek, bukan xnak sanding, tapiiii...xnak sibuk2 ngn sume mende ni...adoihh..tapi saye bukan menyesal tau!saye just cakap..........hehe...sebab ape yg sedang berlaku skang, saye happy dgn semua mende...kalau korang rase saye ni sangat selamba, mcm x amek tau jek ngn sume persiapan sampai semua serah kt org...NO, siape kate saye x amek kisah...saye SANGAT amek kisah...


saye even skip sume ttg wedding ni, saye terfikir kehidupan selepas kawin...saye x dpt bayangkan ape2..xnampak ape2..takut nyeee...malah sangat2 takut....risau ttg status selepas menjadi isteri....mampukah?


sekian...xoxo-ecahdenan

Berita Sedih + Gembira

Assalamualaikum


Ya Allah...lagi 5 hari..debaran dihati, xtau nak cakap ape...kejap debor...kejap x debor pong..hehe..pape pon, saye dengan sabar menunggu hari..semoga Allah lancarkan segalanya..


Dalam happy, ade jugak sedih...sabtu baru ni ecah balik pahang, singgah RNR Temerloh..ecah terjatuhkan kunci kete dalam toilet bowl....yg paip die jauh ke dasar tu..last2 mak kne datang rescue bawak kunci spare...nak jadi cite lagi, sensor kunci spare rosak...kne panggil abg gambo dtg plak..dah la mak nk dtg tu amek masa 2jam ++..abg gambo nk dtg dari umah die amek masa 45 min jugakk..mmg dugaan sangat2..huhu


Dari hari isnin sampai rabu ni, ecah ade kt PWTC..ade KL Mental Health Conference 2012..khamis dh stat cuti n nak uruskan beberapa hal kecil...spa, inai, beli buah n jumaat gerak balik pahang....sabtu dah nikah


Subhanallah...Maha Suci Allah....jika benar ini terjadi, jadikan lah ia majlis yang dirahmati dan diberkati oleh mu..lancarkan lah urusan ini, dan permudahkan lah segala urusan kami..Amin...


Kawan2 doakan ecah ye pada hari tu....riso plak rase...perasaan bercampur baur...isk2..Sori ecah terpaksa amek cuti blogging stat hari ni...Kalau betol2 ada masa, ecah try on9 lagi....


p/s: Ya Allah, betol ke ni ak dh nak jadi bini org..ish2....takutnyeeee


Sekian...xoxo-ecahdenan
© Aisyah Adnan 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis